Kesällä 2013...

maanantai 5. elokuuta 2013







Lasten viisiviikkoinen loma päättyi tänään, ja päiväkoti alkoi taas. Ihan hyvällä menestyksellä kuulemma. Isi vie tällä viikolla, onneksi, hihi... ;) Pomokin palasi tänään lomilta töihin. Pakko kai se on tässä sitten yhtyä niihin syksy- ja arkimutinoihin, joita olen lukenut monista muistakin blogeista viimeisen viikon aikana.

Mutta otetaanpa katsaus kesään 2013. Tämä kesä jääköön perheemme mieleen seuraavista asioista:

  • Lomailin poikien kanssa kolmeen pekkaan neljä viikkoa putkeen. Ihanaa, iha(na)n kamalaa ja kaikkea siltä väliltä! Ensimmäinen viikko sujui auvoisissa tunnelmissa, toinen viikko oli täynnä räjähtelyä ja kolmas ja neljäs viikko olivat niin mukavia, että harmitti taas säätää herätyskello herättämään ensimmäisenä lomanjälkeisenä aamuna.
  • Isä ja pojat lomailivat yhdessä viikon. He eivät kokanneet kertaakaan kotiruokaa, eivätkä siivonneet tai pesseet pyykkiä (hei kuka näitä muka laskee??!). Ilmeisen kivaa oli kuitenkin ollut, sillä viikon aikana pojista tuli taas ihan isin poikia, eikä äiti kelvannut iltaisin edes pyllyä pyyhkimään.
  • Toinen poikamme luopui vaipoista. Ja kertarysäyksellä, kuten olin uumoillutkin. Hurraa! Vastapainoksi toinen poikamme lopetti potalla käymisen lähes kokonaan. Onneksi niin päin, että se vanhempi on nyt vaipaton. Huh! Mutta perheen lasten vaippojenkulutuksen kokonaistilanne säilyi siis suurin piirtein ennallaan, plusmiinusnolla. No, päiväkoti palauttanee ruotuun...
  • Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kesä, jolloin teimme useampia ns. pakollisia lapsiperheen kesäretkiä kohteinamme Muumimaailma, Puuhamaa, Korkeasaari ja kotieläinpiha. Yllätys yllätys, pidimme näistä paikoista kovasti! Ei ne lapsiperheet ihan turhan takia näitä kiertele. ;) Jonakin elokuisena viikonloppuna teemme täsmäiskun vielä Linnanmäelle, niin on värisuora kasassa.
  • Koska en ikinä enää seuraavana kesänä muista edellisen kesän säätä, niin kirjataan sekin nyt muistiin: Toukokuussa oli hyvin lämmin jakso. Kesäkuuta, ööö, en muista enää, mutta ehkä oli melko tavallista kesäsäätä. Juhannuksen jälkeen alkoi lämmetä ja heinäkuun alkupuolella oli paljon lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Heinäkuun kolmas viikko oli hyytävän kylmä ja kiskoimme päällemme takkeja ja pipoja. Helteet palasivat lomani viimeisinä päivinä. Hyvä kesä kaiken kaikkiaan, sanoisin.
  • Molemmat pojat oppivat ajamaan polkupyörällä apupyörien kanssa. Ensin 3,5-vuotias esikoinen toukokuussa ja sitten hieman yli 2-vuotias kuopus vanavedessä heinäkuussa. Ylpeä äiti ja isä ihmettelivät, kuinka juhlavaa oli tehdä iltalenkki yhdessä koko perheenä koiran ja kahden itsenäisesti pyöräilevän pienen pojan (jotka eivät edes törmäilleet keskenään) kanssa!
  • Pojat ovat myös yhä paremmin oppineet leikkimään yhdessä, ja heistä on aidosti seuraa toisilleen esimerkiksi leikkipuistoissa. Eräs suosikkileikeistä on tyhjentää lelulaatikot leluista, laittaa laatikot päähän, ja kävellä ympäriinsä hokien "Kypävä, kypävä" (= Kypärä, kypärä) ja nauraa räkättää holtittomasti. Ihan itte keksivät. Niin fiksut, niin älykkäät...! ;)
  • Esikoisen kesän kohokohtia ovat ehdottomasti olleet kaksi Helsinki-reissua, joilla hän on päässyt metron kyytiin. "Joskus voitais taas mennä metroon," muistaa hän usein todeta toiveikkaasti ja tahtoo joka päivä katsoa metro-videoita Youtubesta. 
  • Kuopuksen kesän kohokohta puolestaan on tainnut olla Muumimaailma-retki, ja sieltä rakkaana muistona on nyt joka paikkaan mukaan tuleva ryöstöhintainen Nuuskamuikkunen, joka oli kyllä niin joka euron arvoinen hankinta.

Ei hullumpi kesä!

16 kommenttia:

  1. Mua nauratti tämä postaus, kun otsikko oli hyvin samantapainen kuin minkä itse juuri pukkasin eetteriin... Mutta aihe kyllä ihan eri. :)

    Meilläkin alkoi arki tänään ja - ihme kyllä - kaikki sujui yli odotusten. Niin kai se on, kun varautuu ns pahimpaan. :)

    Tällainen kesämuistopostaus on hyvä idea! Eipä sitä tosiaan pian edes itse muista mitä kaikkea on tullut tehtyä...
    Tsemppiä arkeen! (Ja niitä hoitovapaapäiviä odotellessa... ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma, kun tämä Blogger nykyään panttaa postauksia jossain parikymmentä minuuttia, ennen kuin ne näkyvät tuossa Bloggerin lukuluettelossa... Siksipä en siis sinun postausta ollut vielä huomannut. :) Mutta eiköhän se kohta tule näkyviin.

      Hyvä jos teilläkin meni eka arkipäivä hyvin! Ehkä huomenna tätä hyvää tuulta seuraa sitten syvä pudotus, kun huomataan että arki on tullut jäädäkseen...?? (pessimisti ei pety, edelleenkään...) Hoitovapaat tulevat kyllä edelleenkin isoon tarpeeseen!

      Poista
  2. Elämän kesä <3 niin paljon hienoja hetkiä teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kesä ja onneksi ei vielä kokonaan ohi! :)

      Poista
  3. Ihana kesän purkitus :) Paljon hauskaa olette ehtineet ja tämä kesä on tosiaan hellinyt lämmöllään.

    Kyllähän tämän kesän voi jo purkkiin laittaa, kun lomat on ohi ja elokuuta elellään. On muuten hyvin terveellistä tuolla tavalla listata asioita, niin huomaa itsekin, että kyllähän tässä paljon on ehditty/koettu/tapahtunut ja lämmintäkin on ollut. Arjen kiireessä kun monesti tuntuu ihan toiselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arki on tosiaan alkanut monessa osoitteessa. Mutta eipä se haittaa, kun arjestakin tekee mieluisan itselleen ja perheelleen. :) Kiva kesä on ollut ja onneksi vielä saa laittaa sandaalit jalkaan töihin lähtiessä...

      Poista
  4. No ei hullumman kuuloinen kesä tosiaan :) Tää on ollut kyllä meillekin tosi kiva kesä, vaikka vähän syksytunnelmissa jo ollaankin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se kesä tulee sieltä taas... :) Meillä on kyllä toiveissa pitää vähän lomaa jo syyskuussa, sitä odotellessa!

      Poista
  5. Minä vähän täydennän tuota...en kyllä tiedä missäpäin suomea olette kesäkuun olleet, mutta kesäkuussakin oli huikea hellejakso ja sitten vastapainoksi joku viileä viikko. Eli touko-kesä-heinä-elo (tähän asti) on saatu monenlaista kesäsäätä. Onneksi kuitenkin lämpöä ja aurinkoa paljon.

    Tuo koirakuva on mielettömän hieno!!!

    Arki alkoi meilläkin eilein. Ihan jees taas.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos täydennyksestä! No niinpä siellä kesäkuussakin taisi olla hellettä, mä vaan olin töissä niin ei päässyt keleistä nauttimaan -> ei jäänyt mieleen. ;)

      Koira lempipuuhassaan, hyppimässä laiturilta... :D

      Eilen arki oli ihan jees, tänään vähän vastatuulta - mutta niinhän se menee, oli sitten arkea tai lomaa. :)

      Poista
  6. Aivan ihanan liikkis ja hauska postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Tänään kynänvarresta saattaisi irrota jotain muuta tunnelmaa, mutta olen niin väsynyt etten jaksa...! ;)

      Poista
  7. Kuulostaa mukavalta kesältä, kyllä tuota kelpaa muistella :)! Meillä vielä "kesä" edessä, isimies jää lomalle tämän työviikon päätteeksi ja alamme kartuttaa omaa värisuoraamme ;). Ainakin paikallinen kotieläinpuisto, Angry birds -landia (vai mikähän lie viralliselta nimeltään) pitää käydä tsekkaamassa.

    Tuntuukin hassulta, että niin monissa blogeissa palaillaan jo arkeen, mutta kateellisena olenkin lomapostauksia koko männeen kesän lukenut ;). Eli aion nauttia vielä, vaikkei ilmoja pitelisikään.

    Mukavaa loppukesää arkisten juttujen merkeissä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kesä edessä, sehän on mahtava tilanne! *vähän kateellinen*

      Angry birds -puisto jäi meillä muuten käymättä, vaikka sekin oli mietinnässä. No, ehtiihän sitä vielä... :)

      Minun mielestä loman tekee loma, eikä kelit, joten niistä on turha stressata kun niihin ei voi vaikuttaa. Ihanaa lomailua teille!

      Poista
  8. Ihanalta kuulosti teidän kesä!! Ja mitä kaikkea teidä pojat ovat niin lyhyessä ajassa oppineetkaan....wau.

    Meillä vielä lomaillaan työn touhuissa...puskissa olisi 100 litraa marjaa jotka pitäisi tänään kerätä ja mehustaa... Loput maalaushommat on melkein tehty...huussi on vielä ilman ja ajattelin tehdä sen helpoimman kautta ja vetäistä siihen terassiöljyn pintaan...mitäs sitten vaikka siitä tulee "telkänpöntön" näköinen, en mä sitä käytä...hhahhahahaaaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmia ja muita marjoja on täälläkin vähän haalittu mummon pihalta, mutta mehustamiset ja muut projektit jätän suosiolla muille. ;) Omenista voisin kyllä sitten tehdä piirakan. :) Harmi vaan että muut meillä ei tykkää omena- ja marjapiirakoista, joten omalle vyötärölle menee nekin kalorit...

      Poista