Minä ja Lindex

torstai 28. maaliskuuta 2013

Parikymppisenä ajattelin, että vain keski-ikäistyvät tädit shoppailevat vaatteita Lindexiltä. Shoppailin tuolloin lähinnä Vero Modassa ja H&M:llä ja kiersin Lindexin, KappAhlin ja Seppälän tyyppiset tätiketjut kaukaa. Jotain on tapahtunut sittemmin. Joko minusta on nyt tullut se keski-ikäistyvä täti (oho!) tai sitten Lindex on muuttunut nuorekkaammaksi valikoimiltaan. Epäilen ensimmäistä vaihtoehtoa. No joka tapauksessa, nykyään löydän itselleni vaatetta Lindexiltä. Eilen löysin sieltä pari paitaa: perhospaita on kiva rennommassa menossa neuletakin alla, ja vihreä Holly&Whyte-malliston paita sopii työkäyttöön hyvin.


Lapsille sen sijaan olen aina löytänyt kivoja vaatteita Lindexiltä. Ehkä siksi, että lapsia saadessani olin jo hyvää vauhtia keski-ikää lähestymässä? ;) Lindexin lastenvaatesuosikkejani ovat olleet velourhousut, monet retrohtavakuvioiset paidat ja bodyt sekä vauvojen fleecekankaiset vanuhaalarit. Lindexissä on aina miellyttänyt myös hinta-laatusuhde. Minua ei ole myöskään haitannut Lindexin tapa apinoida tiettyjä merkkivaatteita, sillä yleensä apinoinnit ovat olleet varsin onnistuneita ja kukkaroystävällisiä.

Ihan muutamasta viime mallistosta on tosin ollut vaikeampi löytää kivoja paitoja pojille, sillä ketjuliikkeiden lastenvaatemuoti näyttää hylänneen raikkaat, lapsekkaat kuviot ja siirtyneen lähes kokonaan sarjis- ja hahmopaitalinjalle. Tai sitten vaatteiden väritys on kasaria, ja siihen en ole vielä aivan valmis omista kasarivaatemuistoistani kenties johtuen (?).

Herra Tuumailija kohta kaksvee on kasvanut paidoissa seuraavaan kokoon, ja paitapulaan löytyi eiliseltä kauppareissulta tämä villieläinpaita:



Kesän t-paidoissa olen luottanut Lindexiin. Eilen ei vielä liikkeissä ollut näitä, mutta äsken bongasin verkkokaupan puolelta tällaiset:


Pitääpä laittaa tilausta menemään ennen kuin loppuvat, ainakin tuosta punaisesta... :)

17 kommenttia:

  1. Hei, haluan nuo kaikki samat meille! :) Tosi kivoja. Voisi katsoa, olisko esikoiselle kokoja tuosta elukkapaidasta verkkokaupassa, ja mulle ainakin perhospaidasta. Millaista matskua tuo vihreä paita on?
    Mun kaikki pojat tuntuvat nyt venyvän kuin rikkaruohot! Ihan mahoton kuhina käy kaapista toiseen kun siirtelen vaatteita... Esikoisella tulee kohta pula kamppeista ja kuopuksellekaan ei ole kohta enää housuja keskimmäisen käyttäessä vielä omiaan, niin ettei niitä voi siirtää mimimiehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä paita on kyllä ehtaa polyesteriä, mutta yrittänee muistuttaa materiaaliltaan silkkiä. :) Ihan kiva materiaali, sellaista kevyttä ja laskeutuvaa.

      Minäkin oon täällä siirrellyt vaatetta kaapista toiseen, ja jotain uuttakin on tullut hankittua... :) Meiltä uupuu kuopukselta koon 92 pitkähihaisia, kun esikoinen oli kesäaikaan sitä kokoa, ja ehkä ei vielä ihan t-paitakelit ole kuitenkaan. ;)

      Poista
  2. Täältä löytyy sama suhde :) Ihme tätimeininkiä - ajattelutapa on muuttunut ja nykyään siellä on aina pyörähdettävä varsinkin jos lapsille miettii jotain tähdellistä ostettavaa. Aika hyvin ovat kestäneetkin ne muutamat serkulta esikoiselle ja siitä vielä kuopuksen käyttöön siirtyneet vaatteet.

    Tuo vihreä paita on kyllä ihana. Millaista se materiaali mahtaa olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on Lindexin vaatteet kierrättyneet kivasti veljeltä toiselle, ja hyvinä pysyneet pääasiassa.

      Matsku on vihreässä paidassa tosiaan kevyttä ja silkkiä yrittänee jäljitellä. :) Niitä oli muitakin värejä.

      Poista
  3. Mäkin tykkään nykyään Lindexin valikoimasta, vaikka en koe vielä olevani täti-ikäinen. :) eniten tykkään tuosta Holly&whyte -mallistosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holly&Whyte on minunkin mieleeni! Varsinkin nämä kevätmallistot ovat olleet kivoja, viime syksyn mallisto ei niin kolahtanut. Kai se on nuo raidat kun vetää puoleensa erityisesti... :)

      Poista
  4. Mulle taas Lindex on aina ollut sellainen suht ok merkki (mutta mä olenkin tätimpi kuin te! ;) ). Ei niin, että olisin siitä superinnoissani, mutta olen aina välillä löytänyt sieltä itselleni jotain ja nyt lapsellekin on tullut ostettua. Ja minustakin nuo teepparit on kivoja. Viime vuonna oli jotain vastaavia kivoja poliisiautoteeppareita.
    Sen sijaan Kappikseen ja Seppälään mulla on ollut traumaattisempi suhde. Jotenkin Kappiksen tyyli on aina vähän närästänyt (vaikka eroaako se edes juurikaan Lindexistä?) ja Seppälän suhteen mulla oli joskus KAUAN sitten pari karvasta pettymystä, jonka jälkeen vannoin, etten koskaan enää osta sieltä mitään. Menikin tosi monta vuotta, että en ostanut.
    Tosin niitä Kappiksen ulkovaatteita voisin kyllä harkita lapselle, koska niitä kuulee monien kehuvan.
    Mutta kyllä mua vähän risoo olla tällainen tusinakuluttaja. Ihailen niitä, jotka ostaa vain laadukkaita, ajattomia vaatteita ja pitää niitä sitten ikuisesti. Ainakin tällä hetkellä minä olen ihan liian holtiton sellaiseen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä väittäisin olevani Lindexistä jopa aavistuksen verran superinnoissani. ;) Siis nykyään. KappAhlista en ole ostanut itselleni kai mitään koskaan (paitsi viime viikolla tähtihuivin), mutta lapsille olen löytänyt kivoja. Varsinkin juuri tuolta ulkovaateosastolta, mistä mainitsitkin. Seppälä on minusta asteen kivempi kuin ennen, tai sitten tässäkin näkyy tämä iän lisääntyminen... Yhden mekon ostin sieltä viime kesänä ja olen tykännyt.

      No siis minäkin olen ihan tusinakuluttaja, ja ihailen myös niitä jotka osaavat ostaa ajatonta ja laadukasta. Joskus jossain lehdissä esitellään tyylikkäitä vaatekaapin sisältöjä, ja kaikki mätsää kaikkeen, ja mikään ei mene pesussa miksikään... Huokailen kateudesta, mutta en osaa muuttaa tottumuksianii. Saa jakaa vinkkejä hyvistä vaatemerkeistä...!

      Poista
  5. Olen myös huomannut lähiaikoina vierailleeni Lindexillä muissa kuin lastenvaateasiossa aika usein:) Minusta naistenvaatteet oleivat tätimäisyyden lisäksi siellä myös laadultaan huonoja, toison kuin tosiaan lastenvaatteet. Nyt tuntuu aikuistenvaatteissakin tulleen huima laatuparannus. Muut ketjut, Seppälä, KappAhl, VeroModa jne. ovat minulle edelleeen omien vaatteiden kohdalla pääasiassa ehdoton ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan minullakin tämä Lindex-kiinnostukseni lähti siitä, että ensin vierailin siellä lähinnä lastenvaateasioissa, sitten aloin vilkuilla läpikulkumatkalla niitä aikuistenkin vaatteita. Ja totta, laatukin tuntuu parantuneen! :)

      VeroModa alkaa olla kohdallani turhan, noh, nuorekas, jostain Gina Tricot'sta puhumattakaan. Mutta Vilasta löydän silloin tällöin jotakin. Minusta tästä jostain välimaastosta puuttuu vielä sellainen kunnollinen 30+ -ikäisten naisten laadukas ja muodikas vaateketju. :)

      Poista
  6. Mä tykkään myös Lindexin vaatteista ja kaapissa päälle mahtumista odottaa yhdet parhaat pillifarkut ikinä. Ne ostin joskus pari vuotta sitten ja tykkään tosi paljon, vielä ei mee päälle mutta ei paljon puutu. Jes! Lastenvaatteet on siellä kanssa hyviä ja melkein kaikki vaatteet hankinkin sieltä. Tykkään! :) ja mäkin ennen pidin sitä ihan tätikauppana, samoin ajattelin KappAhlista. Enpä aattele enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jesjes, tsemppiä farkkuprojektiin! On muuten paras tunne kun ne vanhat farkut mahtuu taas jalkaan raskauden jälkeen, ja varmasti vielä parempi jos farkut on ihan uudet, ns. tavoitefarkut! :)

      Poista
    2. Ai kauhistus, siis ne farkut siis on semmoset mitä käytin kyllä isoveika ja pikkusiskon välissä, mutta nyt tän viimeisen raskauden jäljiltä ei mee vielä kunnolla päälle. Tai menee, mutta jenkat tursuaa niin karseesti ettei kyllä kehtaa pitää :D Mut siis ehti olla käytössä hyvän aikaa ennen uutta odotusta. Ja ihanat on silti! :)

      Poista
    3. Ja nyt kirjoitin niin tohkeissani, että koko juttu on täynnä kirjoitusvirheitä. No pointti tuli selväksi :D

      Poista
    4. Hih, pointti tuli selväksi! :D No ihan uudet tai jo vanhat, mutta lempparifarkut on tärkeitä! Mulla on kaapissa edelleen yhdet farkut vuodelta 2004, mahtuu vielä (tai taas)... Malli on vähän vanhanaikainen ja lahkeet rispaantuneet, mutta parasta niissä on se että ne on niin mukavat päällä!

      Poista
  7. Mulla meni kanssa monta vuotta, että en edes harkinnut ostavani Lindexistä mitään, mutta lastenvaateostosten tiimoilta on siellä tullut pyörittyä, ja mulla on sieltä mm. 4 vuotta mahtavasti palvellut toppatakki, pari loistavaa kietaisumekkoa yms. Osa vaatteista ei ole erityisen laadukkaan tuntuisia, ja osa on ihan fine, esim. tuosta toppatakista mulla ei ole mitään moittimista, vaikka sitä pidetty ja pesty tosi paljon. Lindex on ihan oukei. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvinaisen hyvin palvellut ja kestänyt takki siis!

      Jotenkin "löysin" Lindexin viime kesänä, jolloin ostin sieltä pari mekkoa ja todella kivan mallisen sadetakin itselleni. :) Nyt sieltä tuntuu tosiaan löytyvän jotakin töihinkin sopivaa vaatetta...

      Poista