Välikausipläjäys osa 2: Takkia, housua, kurista...

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

... jatkoa edellisestä postauksesta...

4. Softshellit ja kuorihousut

Kolmeveen denim-softshell (Molo Kids, koko 104) on ostettu viime syksynä alennuksesta, ja H&M:n kuorihousut (koko 98) (19,90) on tilattu vastikään, mutta eivät vielä saapuneet. Pipot: Po.P, Maxomorra, Maxomorra.


Melkein kaksiveellä on isoveljen perintönä Lindexin musta softshell (koko 98, pientä mitoitusta) ja KappAhlin kuorihousut (koko 92). Pipotkin ovat isoveljen vanhoja: Lindex, Maxomorra, me&i.


5. Kuoritakit

Kuoritakkien tarpeellisuudesta olen tosiaan vähän kahden vaiheilla, ja päätymässä siihen, että emme ehkä tarvitse niitä. Ulkoiluun riittänevät haalarit ja softshellit, siistimpään menoon Picot.

Kuopukselle on jemmassa tämä Ticketin tähtitakki (koko 92), jota en kumminkaan ainakaan vielä laita myyntiin, sillä tämä menee myös siistimpänä takkina, mikäli pienempi Pico on vielä kevään ajan isoveljen käytössä.


Mutta JOS päätyisin hankkimaan esikoisellekin kuoritakin, niin se olisi aika varmasti tämä vihreä KappAhlin takki (44,95, missasin ne kantispäivätkin viime viikonloppuna...):


6. Ja mitä vielä?

Myös kurahousut olisivat tarpeen, ja mieli tekisi hankkia nämä Molon keltaiset kurikset (29,90):

kuva: babyshop.com




Meiltä löytyy kahdet viime syksynä ostetut Reimatecin vedenpitävät hanskat, mutta niitä täytyy hankkia vielä molemmille yhdet, että on sitten varahanskat pk:ssa. Ehkä Reimatecia tai Moloa:

kuvat: babyshop.com


7. Jälkipuhe

No eihän tää ole vielä ollenkaan tässä. Sanokaahan nyt, pitääkö softshellien lisäksi olla kuoritakit?  Ongelma kun taitaa olla siinä, että softshellit eivät liene täysin vedenpitävät, ja siksi ne ovat vähän turhahkot. Eli puljaanko ja myyn softshellit ja hankin esikoisellekin sen sijaan taatusti vedenpitävän kuoritakin?

Ja kaiken tämän pohdinnan jälkeenkin on syytä muistaa, että välikausi on Suomessa kovin lyhyt. Ei mene kauan, niin siirrytäänkin jo huppareihin ja niistä t-paitoihin. Aikomuksenani ei ole siis haalia kaappeja täyteen, vaan haluan, että kaikille näille asuille löytyy todellista käyttöä.

Vaikka tokihan se välikausi tulee taas syksyllä... ;)

36 kommenttia:

  1. Meillä molon softshellit ovat olleet käytetyimmät takit: poikien lemppareita (ilmeisen mukavat päällä), vedenpitävät (hc-testattu on) , menevät kylmällä säällä villakerroksen kanssa, mutta myös lämpivemmällä kelillä kuin kuoritakit. Ihan must meillä siis!
    Molon kintaista en pidä niin paljon kuin reiman: ei istu yhtä hyvin ja rypytettyihin ompeleisiin jää kaikki muta.
    Kurikset ottaisin kuran värisinä, koska sellaisiksi ne joka tapauksessa tulee. No niin, tälläisiä mielipiteitä tällä kertaa, mutta makuasioitahan nää on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja! :) Ehkä jätän tuon kappiksen takin hyllyyn (olen sitä käynyt vasta neljä kertaa hiplaamassa, hehheh...). Tuossa molon softshellissä ei tosin ole huppua, joten jos oikein rankkasade yllättää, niin siitä ei ole mihinkään... Mitään sydvestejä en kyllä ala hankkimaan...

      Tykkäsin kovasti viime keväänä tuosta lindexinkin softshellistä, ja hyvinhän se kyllä taisi pitää kuivana ainakin pienet sateet. Eikä meillä viime vuonna mitään kuoritakkia muuten ollutkaan.

      Minä taas olen tykännyt Molon hanskojen mallista (talviversiossa, vk-hanskoista ei ole kokemusta) ja siksi nuo houkuttavat... Keltaisten kurahousujen käytännöllisyys on varmasti tosiaan mitä on, mutta kun ne on niin i-h-a-n-a-t... ;)

      Poista
    2. Niin, mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella (kintaat) ja onhan nuo kurikset ihanimmat ikinä!
      Mua mietityttää vähän haalarien puuttuminen ja hoito: veikko saattaa omiinsa vielä mahtua. Johannes kyllä pukee niin hyvin itse, että hänelle ei haalaria kaipaa.
      Voi olla, että huhtikuussa pojat on 4pv/viikossa hoidossa joten sikäli varustuksella on päiväkodin kannalta väliä.

      Poista
    3. Ja in muutes ihanat pipotkin teillä!

      Poista
    4. No esikoisellekin tuon haalarin hankin päivähoitoa varten... :) Pääsee hoitajat ehkä helpommalla pukemisessa ja sitten on yksi vaatekappale vähemmän kadotettavaa. ;)

      Pipoista tykkään minäkin tosin niitä on ihan vaan muutama liikaa... ;)

      Poista
  2. Mä aattelen niin et kuoritakit on ehdottomat jos ei ole haalaria. Eli softshel on sit sellasille kevään ja syksyn viileille mutta ei märille ilmoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Mutta nyt kun meillä on nuo haalarit niin ehkä kuoritakit jäisi pitämättä... :)

      Poista
  3. Itse kannatan kuoritakkeja, mutta ei softshellikään yhtään sen huonompi vaihtoehto ole:) Noi Molon kurikset on ihanat! Tekis mieli ostaa,mutta varmaan aikas kivan väriset mutaleikkien jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tässä vähän arvon softshellien ja kuoritakkien välillä. :) Itsellänikin on muuten vaan softshell, ei ollenkaan kuoritakkia kevääksi...

      Poista
  4. http://www.nettitilaus.fi/product_info.php?cPath=128&products_id=4430&osCsid=235b1834af0e2f0a55acb968d836341a

    Tuolla on edullisesti keltaisia kuriksia! Mä olisin myös halunnut tilata ne Sisulle, mut ylläri että loppui koko, kun jahkasin:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Olikin ihan uusi nettisivu meikäläiselle. Menivät vakavaan harkintaan... :)

      Poista
  5. Kun teillä on haalarit, joita varmaan käytätte märillä keleillä, ja softshellit sitten silloin kun utntuu ettei haalaria halua laittaa, niin en näkisi että välttis tarviitte kuoritakkeja. Nyt kun meillä Vihreälle ei ole enää haalaria, niin haluaisin kaksi takki-housut settiä, toinen softshell-takilla ja toinen jollain muulla. Ja sittenhän meillä on plain rainit, rubberit ja fleecelliset kura-asut :D Kaikille on kyllä käyttöä ollut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin minäkin olen nyt vähän niinkun järkeillyt. :) Toiveissa on nyt myös, että Molon 5000mm pilarilla olevat haalarit oikeasti pitävät hyvin vettä!

      Kura-asuja meillä ei nyt ole erikseen muuta kun nuo kurahousut, jotka pitää hankkia.

      Poista
  6. Mäkin ajattelisin, että kun teillä on haalarit, niin tokko kuoritakeille erikseen on tarvetta. Meillä meni ainakin viimesyksy vallan mainiosti Reiman tec-haalarissa ja sitten jossain Lassien "eimitäänominaisuuksia"-takki+housut yhdistelmässä ja softshell-takissa. Kuriksia en tainnut pukea ylle kertaakaan, kun tuo Reimatec piti niin hyvin veden, eikä hoitopaikkaakaan tarvinnut ajatella.
    Täksi kevääksi on kirpparilta tullut hamstrattua niin, että esikoiselle on Tec ominaisuuksilla sekä haalari, että takki+ housut, + puku ilman tec ominaisuuksia + softshell. Hups. Ens syksynä mennään taas vähemmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kirpparilta hamstraa, niin sitähän ei lasketa! ;)

      Joo, ei me mitään kuoritakkeja tarvita. Haalarit, softshellit, kuorihousut, picot, kurikset - ne riittävät mainiosti. :)

      Poista
  7. Vitsi, mä viisastun paljon näistä teidän vk-postauksista! Tosi kivannäköisiä kamppeita (ja runsaasti!) on teillä, kuten zirkinkin porukoilla.

    Saanko käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kysyä pari pientä kyssää..?
    Ensinnäkin, millaista matskua softshell oikeastaan on? Ohuempaa kuin kuoritakit? Tuulipukua? Vai mihin sitä voisi verrata? Mulla ei ole kokemusta.
    Ja toinen kyssä: Satutko tietämään (tai joku muu, jos sattuu lukemaan!), millä merkillä olisi henkselimallisia kuorihousuja ja mieluiten mustana? Eli siis ei vyötärömallisia vaan vähän korkeammalle nousevia. Koko 86 olisi varmaan hyvä.

    VastaaPoista
  8. No onhan näitä... ;)

    Apua, mitenkäs tuota softshelliä kuvailisi... Pehmeä, notkea, hengittävä, vettähylkivä, vuori ohut fleecemäinen... Mielestäni paksumpi kuin kuoritakki, ei tuulipukumainen. Molon softshellit on tänä keväänä melkeinpä verkkarikankaan tuntuista, vuori hyvin ohut, poikkeavat minusta muista softshelleistä...

    Henkselimallin kuorihousuja on ainakin Reimalla ja onkohan Po.pilla? Teillähän oli myös hoikka poika? Molon kuorihousut ovat aika hyvän mallisia hoikallekin vaikka niissä ei henkseleitä olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reimaa suosittelisin Leopardikuningattarelle, siis lapsen ns. kuorihousuiksi. Meillä kuopuksella ne 86cm. Tykkään, kun vetskari menee niissä alas saakka, henkseleissä on hyvät säädöt, lahkeensuissa on hyvät kuminauhat ja jalkalenksut on kumiset, jotka ei mee rikki. Meillä kävi esikoisella popin kuorihousut viime keväänä ja lähti melkein samantien pois: en tykännyt lahkeiden tarroista yhtään. Eihän sellaiset mitään kunnon vedessä läträämistä pidä! Olivat myös reimaa leveämmät.

      Softshell on todella monikäyttöinen takki: melkein yhtä notkea kuin verkkatakki, lämmin, jos on se ohut fleecevuori, vedenpitävä (jos on molon, ainaski) ja tuulenpitäväkin se on. Se siis on kuoritakin, verkkatakin ja tuulitakin risteytys. Genious!
      Ovat meidän poikien ylivoimaiset suosikit, kai ne ovat pehmeät, lämpimät ja mukavat tai jotain. ostin itsellekin sellaisen, kun olin utelias, mikä siinä poikia viehättää.
      tänä vuonna tosiaan molon takkien matsku oli muuttunut. en tiedä mitä siitä ajattelisi. hankin esikoiselle sellaisen jemmaan, jos se täällä blogistaniassa hyväksi matskuksi todetaan. ;)

      Poista
    2. Kiitos opastuksesta, molemmat!
      Joo, on aikamoinen hoikkeliini tuo meidän poika. Zirk, meillä olikin muuten Reimatecin vk-housut viime keväänä koossa 74, mutta eihän niille tullut silloin pahemmin käyttöä. Ja en niitä muistanut, kun pähkäilin housuongelmaa. Ajattelin, että noin pienellä henkselilliset pysyisi paremmin päällä, mutta täytyy muistaa nuo Molon vyötärömallisetkin.

      Vitsi, mun pitää käydä jossain kaupassa hypistelemässä softshellejä! Nuo teidän kuvailut on niin mielenkiintoisia. :)
      Tuommoinen kevyt takki on varmaan ulkoleikeissä tosi mukava. Meillä käytettiin viime syksynä kovasti windfleeceä, mutta se ei kyllä sovi kosteille keleille ollenkaan.

      Poista
    3. Meillä kävi myös windfleece ja vaihdoin sen softshelliin- softshell on yhtä pehmeä, mutta ei ime likaa niin kuin windfleece. :D juu, tykkään softshelleistä. Huomasitko?

      Poista
    4. Meillä ei olekaan kokemusta windfleecestä... Hmmm... Joskus pitänee testata moista. Senhän voi laittaa myös kuoritakin alle lämmikkeeksi, vai?

      Juu täällä on nyt selvästi liikenteessä kuoritakkinaisia, softshellnaisia ja windfleecenaisia... Kaikissa puolensa ja puolensa! :)

      Poista
    5. Heh, kyllä huomaa, että zirk on softshell-naisia. :)

      Niin ja kyllä sen windfleecen voi periaatteessa laittaa kuoritakin alle, mutta minusta silloin tulee vähän turhankin lämmin paketti. Vastaa melkein talvivaatetusta, sanoisin. Eli ite laitan kuorivaatteiden alle mieluummin ohuempaa fleeceä tai mummon tekemää villatakkia yms. :)

      Musta ne wf-takit on jotenkin paremman näköisiä kuin nuo softshellit, mutta kukapa tässä ulkonäön perusteella vaatteita hankkisi!! :D

      Poista
    6. Ok, eli windfleece on siis paras sellaisenaan, ja kuiville keleille. Asia selvä. :) Minusta sekä windfleecet, kuoritakit että softshellit on kaikki hyvän näköisiä, siinäpä vasta ongelma siis onkin! :D

      Poista
    7. Niin, siis itsestä se kuoritakki+wf tuntuu kuumalta yhdistelmätä, vaikka kai joku niitä pitää päällekkäin. Meillä poika on suht kuumakalle, joten hänelle kokisin yhdistelmän liian kuumaksi. Hyvä kuitenkin, että poika jaksaa ja tykkää liikkua, niin ei tule pk:n pihalla kylmä, vaikka me yleensä päästään hakemaan hänet vasta puoli viisi.

      Ja minun uteliaisuus softshellien suhteen on herännyt. Aion ehdottomasti mennä niitä hipelöimään. Milläs muilla merkeillä niitä olikaan paitsi Mololla?

      Poista
    8. Hih, meillä oli just kuoritakin alle ajateltu wf, mutta se wf oli niin tönkkö! niin paksut resorit ja kaikki, että toimii tosiaan parhaiten yksin. teoreettisesti se oli ihana, käytännössä vihasin sitä. Mutta, mutta, maku- ja tilanneasioitahan nämä! Ulkonäöllisesti pidän kaikista myös.

      Poista
    9. Olen nähnyt softshelliä ainakin Lindexillä ja H&M:llä, mutta missähän muualla noita olisi...? Tulikohan Reimallekin tänä keväänä...?

      Poista
    10. Näköjään on Reimallakin. Juuri Eppusen kaappi postasi alekoodia. ;)

      Poista
  9. Tosi kivat setit!
    Minä ainakin odottelisin niiden takkien kanssa kevääseen, alesta saa varmasti jos tarvetta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvä pointti nuo alet! ;) Esikoinen tarvitsee varmaan syksyksi isomman takin, tuo softshell on aika niukkaa mitoitusta. Että jos sitten katselisin hälle tuota vihreää Kappista isommassa koossa, tai Reiman denimiä, sekin näytti kivalle.

      Poista
  10. Mä olen outo pipofriikki, voisin ottaa omaan päähäni melkein kaikki teidän poikien pipot! :D Ihania ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aika pirtsakoita kyllä! Mutta eihän ne nyt ole mitään the leopardipipoon verrattuna... ;)

      Poista
  11. Oooo, täällähän on kunnon välikausi pippalot meneillään! Pitääkin katsella postit läpi kunnolla. Kiva nähdä tuota Pollya tuolla. Mehän sovitettiin sitten kanssa se ihan liikkeessä ja tällä meitin Poikaselle (1v8kk 87-88cm) olisi 98 hyvä. Mutta katsotaan nyt tuleeko meille haalaria ollenkaan...? Tuo harmaa HM pipohan näyttää hyvältä varmaan haalarin kanssa! -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pippalotpa hyvinkin! :D Juu päädyin sitten tuohon 92-kokoon kumminkin. Hihoista saattaa kinnata ensimmäisenä, mutta lahkeissa ja haarassa on hyvin kasvunvaraa. Toivottavasti menee vielä syksyllä... :)

      Joo, viime syksynä hankittu H&M pipo on oikein passeli kaveri Molo denimille, kun siinäkin on tuota oranssia! :)

      Poista
  12. Milloinkahan meillä aktivoidutaan kaivelemaan kevätkaappeja? Kivat setit teillä! Mä en ole ymmärtänyt softshellejä eli on ollut kuoritakki, jonne mahtuu fleece alle tarvittaessa. Softshellien alle ei oikein mene fleece, vai meneekö? Voiko sanoa, että se on makuasia onko kuoritakki vai softshell? Nimim. Elämän suuria pohdintoja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se makuasia, on on! Jotkut on softshell-naisia ja jotkut on kuoritakkinaisia. ;) Meillä oli tosiaan viime keväänä tuo Lindexin softshell esikoisella ja tykkäsin kyllä kovin. Fleeceä en sinne alle lähtisi kyllä tunkemaan...

      Poista
    2. No justiinsa näin. Eli kun on vielä viileä kevät, niin eihän se softshell yksinään riitä mihinkään. :)

      Poista