Välikausipläjäys osa 1: Haalarit ja picot

lauantai 16. helmikuuta 2013

Nyt on pohdittu, puljattu, sovitettu, myyty vanhoja ja ostettu uusia. Linnut laulavat, päivät pitenevät... Alkaisikohan välikautemme olla valmis kevättä varten?

Välikausihampurilainen:
keltaista, mustaa, denimiä


1. Esipuhe

Mikä on riittävästi, sopivasti, liikaa, liian vähän, överisti? Minun mielestäni ulkovaatetta tarvitaan minimissään yksi vedenpitävä asu (haalari tai takki+housut) ja yksi siistimpi takki. Mutta mielellään vedenpitäviä ulkoilusettejä saisi olla (varsinkin kun pojat menevät keväämmällä hoitoon) kaksikin, niin on varavaatteet.

Meillä on tällä hetkellä seuraavanlainen varasto molemmille pojille:

- haalarit
- softshellit
- kuorihousut
- siistimmät takit
- liikaa pipoja
- yhdet hanskat

Vielä pohdin näiden tarpeellisuutta:

- kuoritakit
- kurahousut

Uutena olen tänä keväänä hankkinut molempien haalarit, yhdet kuorihousut ja sekä Mini Rodinin Pico-takit. Poden lievää ostokrapulaa. Toisaalta olen pystynyt rahoittamaan suurimman osan hankinnoista myymällä vanhoista varastoista pari haalaria, yhden takin, hanskoja ja pipoja. Ja toisaalta keltaiset Pico-takithan lienevät suosiostaan päätellen varsinainen sijoitus. ;)

2. Haalarit

Haalarivalinnat menivät tuohon kuuluisaan pakko saada -osastoon. Molemmilla pojilla on Molo Kids Polly -haalarit, ostettu Lilla Companysta. Kolmevuotiaan koko on 104 ja melkein kaksivuotiaan koko on 92. Sen verran saatiin näitä sovitettua hieman nihkeille ja nuutuneille malleille, että sopiviksi todettiin. Esikoinen lienee n. 96-97cm pitkä, kuopus n. 85-86cm. (?)

Mustan haalarin kanssahan käyvät kaikki pipot, mutta tässä kuvassa: punainen Maxomorra, ruskea me&i, oranssinkeltainen Maxomorra.

haalarin kuva: naperonuttu.fi

Snow denim -värisen haalarin kanssa pipoiksi on ajateltu H&M sesame street -pipo, me&i:n jalkapallopipo (tilattu, tulossa) ja Maxomorran tähtipipo.


3. Siistit takit

Siistimpinä takkeina ja kuivien kelien takkeina meillä on siis molemmilla nuo monen muunkin musthavet ja järkisijoitukset, eli Mini Rodinin keltaiset Pico-takit. Kokonsa puolesta niitä voi meillä käyttää ainakin seuraavan vuoden ajan. Pipot: Maxomorra, Maxomorra ja Po.P.



... to be continued...

P.S. Podetko sinä koskaan ostokrapulaa?

36 kommenttia:

  1. Kivoja juttuja löytyy :) Mä mietin just et tarvittaisko sittenkin vielä yksi takki+housut setti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen jo pudonnut teidän välikaudesta kärryiltä, että mitä olet pitänyt ja mitä ostanut. :D Sun pitää myös tehdä yhteenveto, niin voidaan sitten kommentoida vieläkö yksi takki+housut olisi tarpeellinen! :)

      Poista
    2. Voisin tehdäkin sellasen kunnon yhteenvedon asusteidenkin kera ensi viikolla :D Nyt sain todennäköisesti myytyä jotain poiskin :D

      Poista
    3. Joo, hyvä Titti, sitä odotellaan!

      Poista
  2. Tosi kivat setit! Ehkä ne softshellit + kuorihousut käy vara-asusta, että ne kuoritakit on täysin makuasia. Entäs kurikset? Vieläkö rouva vastustelee, vai tuleeko ne päiväkotiarjen alkaessa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Mä pohdin toistenkin vuorittomien kumppareiden tarpeellisuutta, sattuneesta syystä.

      Poista
    2. Tykkään kyllä kovasti näistä!

      Kai ne kurikset on vähän must... Niistä lisää välikausipläjäyksessä osa 2 eli huomenna. :) Mutta kuoritakkien osalta olen (ehkä mahdollisesti) kallistumassa siihen, että pärjätään varmasti ilmankin.

      Meillä riittänee yhdet kumpparit per jannu, mutta teillä onkin vähän eri olosuhteet ja menot kevään koittaessa. :)

      Poista
    3. Aivan ja joo: ostoskrapulaa pukkaa melko usein.

      Poista
  3. Herkullinen hamppari! Täytyy itsekkin käydä läpi nuo vk-vaatteet, kun kaikki alkaa olla pikkuhiljaa kasassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams! :)

      Jään odottelemaan vk-pläjäystäsi... :)

      Poista
  4. JOO..joskus ostokrapula pääsee yllättämään :))
    Teillä vaikuttaa olevan hyvä setti kasassa.

    VastaaPoista
  5. Tarvittaiskohan me tuollainen oranssinkeltainen Maxomorran autopio... :D Meillä on välikaudelle aika runsaasti vaatetta pienille, mutta kaikelle on ollut käyttöä ja tykkään että on kuivaa päälle iltapäivällekin, kun aamulla on uiskenneltu jossain lätäkössä ;)
    Mulle ei yleensä ostokrapula iske, kun välttelen niitä normihintoja aika tiukasti - kun alesta ostaa (vaikka reilustikin), niin ei tunnu niin pahalta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se ostokrapula ehkä tulikin, normihinnoista. ;) No mutta, näin tällä kertaa. :)

      Täytyy vielä miettiä mikä on sopivasti ja mikä liikaa, tarvitaanko kuoritakkeja vaiko eikö... Mahdollisesti pärjätään noilla softshelleillä ja haalareilla ihan hyvin. ;)

      Poista
    2. Ainiin ja jäi sanomatta, että ihana läjä ja kelpais kyllä meillekin ;)

      Poista
    3. Ja minä unohdin sanoa että totta kai te tarvitte sen autopipon! :)

      Poista
  6. Tosi kivan näköiset setit. Mä muuten suosittelen päiväkoti käyttöön niitä toisia kumppareita lämmöllä. Ei tartte muistaa roudata kumppareita edes takaisin, kun on hoidossa yhdet ja kotona yhdet.

    Ostokrapula on tuttu juttu, mutta kuten sinäkin, minäkin rahoittelen ostoja myymällä vanhoja pois. Ja ostelemalla paljon myös käytettyä/alehintaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! O-ou, siis toiset kumpparit hankintalistalle... :) Tulisikohan kirpparilla sopivat vastaan...

      Mullakin on aina ennen ostokset painottuneet alehintaisiin ja käytettyihin, mutta nyt mopo niin sanotusti hieman karkasi... ;)

      Poista
  7. Oijoi, hyvältä näyttää! Onpa ihana tuo farkkuhaalarikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tervetuloa! :)

      Farkkuhaalari on minustakin ihana, varmaan tosin jakaa mielipiteet eli toiset tykkää, toiset ei. :)

      Poista
  8. OI, mahtava hampurilainen :) Näyttää kyllä todella hyvältä ja kivasti kaikki menee kaikkien kanssa! Meillä välikausi vähän vielä rempallaan..

    VastaaPoista
  9. Ihania!! Mä poden krapulaa ja olen riippuvainen.. Mä en edes jaksa kattoa mitä kaikkea noille on tuolla kaapissa, liikaa ja tarpeeksi ainakin, hanskoja tarvii:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitäisi varmaan perustaa joku anonyymit lastenvaatehöperöt -klubi... Tai tässähän meillä oikeastaan on jo sellainen. ;) Mutta ehkä pitäisi enemmän tsempata toisiamme ostolakkoilemaan! :D

      Teilläkin on kyllä mahtavia juttuja kevääksi!

      Poista
    2. Komppaan Tessaa,tää alkaa jo oleen riippuvaisuutta..ainakin miehen mielestä :D Eipä tullut mieleen ennen E:n syntymää että lastenvaatteisiin voi jäädä koukkuun :D ja toi ryhmä ois tarpeen,vaikka ollaanhan me täällä sun sivulla jo aika hyvät keskustelut saatu aikaseks!

      Poista
    3. Mutta nautitaan nyt tästäkin kun vielä voidaan, kohta nämä meidänkin lapset on jo isoja ja me ei enää saada päättää mitä ne pukevat... ;) En siis aio enää kymmenen vuoden päästä vouhkata vk- vaatteista. :D

      Poista
  10. Hyvältä näyttää,sopii kivasti kaikki yhteen :) Ostokrapula on vieraillut täälläkin vähän liian usein viime aikoina..Viime marraskuussa kun joululahjoja ostelin,niin ajattelin että nämä kun saa pois alta niin voi huokasta helpotuksesta! Mutta toisin kävi,kevät vaatteita pitikin alkaa hamstraamaan hyvissä ajoin ja kukkaro ei hyvää tykkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja nyt kun nämä on kasassa, pitää siirtyä pohtimaan kesävaatteita... Onneksi t-paidat on useimmiten aika edullisia! ;)

      Poista
  11. Kiva hamppari...moni pipoista miellytti (no niinkuin kaikki muutkin kylläkin) ja tuli sellainen olo että meillekin voisi...monessa päikkärissä suosivat kyllä kuriksia ihan senkik takia että eivät huuhtele kyllä haalareita ja sellaista kuraista haalaria eivät anna myöskään laittaa naulakkoon koska silloin koko eteinen on kuivuneessa hiekassa ja moskassa ja lapset pyörii sitten siinä kurassa...ymmärrätkö mitä tarkoitan...päiväkotien henkilökunta tekee vaan just se mikä ehkä kuuluu toimenkuvaan...ite oon joutunut rähisemään naulakko eteisen lattialla olleesta hiekasta ja roskasta...pari viikkoa lakaisin joka aamu ja sanoin et laitan laskun kaupungille ja soiton pkjohtalle....sit alkoi pikku hiljaa sekin sujmaan...voi ei taas meni juttu ihan sivuraiteille...sorry... Mutta meillä siis parit vedenkestävät haalarit kun ovat päikkärissä,kotona ollessa pärjäisi ehkä yhdellä..lisäksi takki ja housu yhdistelmää...hanskoja menee uskomattomasti (kun tykkään laittaa aina ulos mennessä puhtaan lasten päähän jos kurassa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä kai ne kurikset on hankittava. :) Me ollaan itse kotioloissa käytetty moisia todella vähän, mutta päiväkodin tarpeet ja käytännöt ymmärrän toki.

      Hanskoja on pakko hankkia myös lisää...

      Poista
  12. ..kännykällä näpyttelen ja ei antanut korjata kirjoitusvirheitä...eli siis hanskoja ja pipoja menee paljon...en siis laita hanskoja poikien päähän...eheee...mulla vanhin tyttö hajoitti mun läppärin luvattomalla käyttökerralla...ja nyt sit yritän tsättää tällä kännyllä...mrrrrrr...ens viiko lomaa ja ollaan siten ilman konetta...kyllä ehkä ottaa päähän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Mitenköhän itse pärjäisin kokonaisen viikon ilman konetta, varsinkin kotona lomaillessa... ;D

      Poista
  13. Tuo snow denim haalari on tosi ihana. Tänä keväänä on kerrankin pojille vähän paremmin tarjontaa, hyvä hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oli monia ihania mistä valita, ja myöskin mitä alesta jemmailla tulevia kausia varten... :)

      Poista
  14. Teidän välikausi näyttää ihanalta!!! :)

    Mä tein rationaalisen tempauksen ja jätin Picon ostoskoriin. Vaati ainakin kolmen minuutin harkinnan ja sitten mahdottoman morkkiksen. Lie ne jo loppu tai teen saman uudestaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Eli siis löysitkö sitten vielä jostain sen Picon (kun jossain vaiheessahan harmittelit että olit jäänyt ilman kun joka paikasta oli loppu)? Ja silti jäi ostokoriin? No mutta, onnittelen rationaalisuudesta joka tapauksessa! ;) Pitäisi varmaan opetella moista täälläkin suunnassa... ;)

      Poista