Retro, pikkuteini, klassinen vai tyttö-överi?

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Luvassa pientä karrikointia. ;) Tyylejä lapsille, harkitusti tai sitten ei. Mihin sinä kuulut? Tai mihin et ainakaan kuulu? Mistä tykkää lapsesi, mistä tykkää äiti? Meillä on kyllä matkan varrella nähty melkeinpä kaikkea paitsi tyttö-övereitä. Unohdinko jonkun tyylin?


Perusväriset



Perusvärityyli koostuu selkeistä ja kirkkaista perusväreistä isoilla pinnoilla. Simppeli ja varma meininki, joka ei ala kyllästyttää helposti. Perusvärisiä perusvaatteita löytyy tietysti useimmilta merkeiltä, nämä poiminnat Molo Kids, KappAhl, Villervalla, Maxomorra, H&M, Mini Rodini.

Pikkuteinit



Pikkuteinien tyyli ottaa mallia isommilta teineiltä. Tällä hetkellä isommilla teineillä on mutu-tietämykseni mukaan muotia neon ja kasari (korjatkaa, jos olen väärässä). Aika varmasti pikkuteinityyliä löytyy Lindexiltä, H&M:lta ja KappAhlista, joista on vaikea bongata mitään kovin lapsekasta koon 86 jälkeen.  

Kuosifanit



Mitä enemmän reipasta kuosia ja väriä, sitä parempi. Kuosiähkyn vaara. Taatusti kuosillisia merkkejä ovat mm. Maxomorra, me&i, Duns ja Småfolk, myös KappAhlilta ja Lindexiltä löytyy.

Klassiset


Klassinen tyyli koostuu raikkaista raidoista ja palloista, tummansinisestä, kirkkaanpunaisesta, valkoisesta. Klassista tyyliä löytyy ainakin Po.Pilta, Nextiltä  ja Bodenilta, jonkin verran myös Lindexiltä, H&M:ltä ja KappAhlilta.

Tyttö-överit



Monen pikkutytön suosikit? Itselleni vähän vieras alue, mutta luulisin tämän tyylin näyttävän suurin piirtein tältä. :) Vaaleanpunaista, sydämiä, pinkkiä, glitteriä ja prinsessoja. Löytynee varsin helposti näistä paikoista: H&M. Lindex, KappAhl, Seppälä. Ulkovaatteista Racoon.

Poikaöverit



Sarjikset, leffat, Angry Birdsit. Tyttö-övereiden vastakohta, joka pojan musthavet, vaan harvemmin äidin musthavet...? ;) Itse olemme vielä vältelleet näitä... :) Samat ostopaikat kuin tyttö-övereilläkin.

Hempeät



Hempeät ottavat mallinsa Jenkkilästä. Paljon vaaleanpunaista, vaaleansinistä, beigeä, valkoista. Gant, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Benetton, Burberry. Luksusta ja laatua.

Supercoolit



Supercoolit ovat vaan ihan älyttömän supercooleja. Kuin julkkiksia. Nahkatakit, eläinkuosit, vinot helmat ja jännät leikkaukset... Kuitenkin selkeästi lapsille suunnattuja lapsekkaita vaatteita. Merkkejä mm. Mini Rodini, Beau Loves,  Bobo Choses, Papu Design, Molo Kids, Aarrekid, Bang Bang Copenhagen, nununu... Haittapuolena on se, että supercoolius maksaa.

Retrot



Hieman kuten "Kuosifanit", mutta selkeämmin retrovärein ja retromateriaalein (usein frotee tai velour). Retrot perustavat tyylinsä Metsolan vaatteille ja aidoille 70-luvuin retrolöydöille (joita myös keräillään). Retrotyyliä löytyy myös me&i:lta, Be Timelessilta, Tutalta ja Blaa!:lta. Ostoksia tehdään myös mittatilaustyönä ompelijoilta tai sitten vaatteet tehdään/tuunataan itse. Retrokuvioiset kestovaipat kuuluvat ehdottomasti tyyliin.

Kirppistelijät

kuva: kaleva.fi

Kirppistelijöille on tärkeintä lasten vaatettamisen eettisyys ja ekologisuus. Kirppistellä voi myös muuten vaan, ja melkein kaikki sitä tekevätkin, mutta todelliset "Kirppistelijät" ostavat yksinomaan käytettyjä vaatteita. Lapselle on ostettu uutena korkeintaan parit sukkahousut, muut on hankittu kirppiksiltä tai saatu käytettyinä lahjaksi. Ihan periaatteen vuoksi.



P.S. On myös aivan normaalia, että lastenvaatteet eivät kiinnosta lainkaan, ja se jos mikä on järkevää aikuisen naisen käytöstä. ;)
P.P.S. Kuvat otettu täysin mielivaltaisesti eri nettikauppojen sivuilta.

37 kommenttia:

  1. Juu. Unohdit yhden!!! Meidät :D. Siis ne jotka poimii parhaat palat kaikista tilanteen ja fiiliksen mukaan. Miksi rajoittua yhteen kun voi saada kaikki?

    Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No meilläkin on vähän kaikkea kyllä kaapissa, fiiliksen ja tilanteen mukaan valitaan päällepantavat. ;)

      Haaveilen kyllä ehkä sellaisesta selkeämmästä tyylistä niin poikien kuin omassakin vaatekaapissa. :)

      Poista
  2. Erinomainen postaus, hyvä sinä!

    Mullahan tämä satunnainen lastenvaatehörhöily ei ole mitenkään selkeää yhden tyylin perässä menemistä vaan laidasta laitaan hörhöilyä ja eri merkkien kokeilua. Ja ehkä välillä haksamista johonkin, mistä kaikki muutkin vouhkaa.

    Näistä tyyleistä tunnistan meillä ainakin seuraavat:
    Perusvärit. Helppo yhdistelmä. Pirteitä ja unisexejä.
    Kuosifanit. Jossain määrin. Tosin en tykkää liian monien värien yhdistelmästä. Aluksi joku småfolk viehätti, mutta nykyisen monet niiden kuosit on aika övereitä. Pakollisia miikkareita löytyy jonkun verran.
    Klassiset. Raitaa löytyy!
    Supercoolit. No, onhan näitäkin pitänyt muutama hankkia kaappiin. ;) Vaikka aina ei kyllä laatu kohtaa hintaa.
    Retrot. Ja on meillä muutamia näitäkin.
    Ja jotain on myös kirpparilta, mutta en enää ennätä livekirpuilla käymään ja koska huolin vain hyväkuntoisia, on isommalle lapselle vaikeampi tehdä löytöjä. PItäisi jaksaa kiertää.

    Eli kuinkas noita vaatteita sitten yhdistelet, kun kaikki on ties mitä tyyliä..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin ja piti vielä lisätä, että nuo tyttö- ja poikaöverit on minun ehdoton kauhukuva. Odotan kauhulla aikaa, jolloin poika haluaa itsellen tuollaisia vaatteita. :(
      No okei, jotkut on ihan siedettäviä, mutta valtaosa aika hirveitä.
      Onkohan tästä jo ensioireita, kun poika on aika viehättynyt yhdestä henkkamaukan smurffipaidasta..?

      Poista
    2. Hih, kiitos!

      Mullakin on hörhöily mennyt laidasta laitaan ja tyylisuunnasta toiseen. Ja vaatteiden yhdistely on todellakin vähän mitä sattuu. Noita samoja kuin sinäkin luettelit on meilläkin eniten nähty. Ehkä me ollaan menossa tuolta kuosifaneista kohti klassisisten, perusvärien ja supercoolien yhdistelmää? ;)

      Apua, smurffipaita piiloon...! :D Toisaalta minusta on jotenkin ihanaa jos lapsi osoittaa haluavansa jonkun tietynlaisen vaatteen, niin en helposti henno kieltääkään!

      Poista
    3. Sama täällä, että kuosiähkyä on meilläkin.

      Minäkin mietin, että tulikin hommattua se smurffipaita! Mutta toisaalta on lutuista, kun poika on siitä selvästi innoissaan. Ai niin ja saatiinhan me myös Benettonin collegehuppari, jossa on smurffi selässä. Smurffi on vielä suht jees, mutta kun on paljon järkympiäkin hahmoja!

      Poista
  3. Hmm... me ollaan varmaan perusvärisiä, mutta twistillä (koska esim. paitoja ei yksivärisinä ole). Rrrrrakastan Metsolaa, mutta en retrovärejä, rrrrrakastan froteeta ja velouria, mutta en edelleenkään retroväreissä, vaan perusväreissä ;D Kuoseja on paidoissa. Pikkuhiukkasen on noitakin cooleja juttuja. Tykkään raidoista ja palloista - perusväreissä, klassisista vain kirkkaanpunainen/valkoinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaa, siis perusvärinen with a twist! :) Itse asiassa teillähän on aika selkeä tyyli, josta ette juurikaan poikkea? Meillä tosiaan vähän vaihtelee laidasta laitaan... :) Ehkä johtuu siitä, että tykkään niin monenlaisesta... (paitsi ok, en noista sarjispaidoista yms.)

      Poista
    2. En tiedä, en osaa ainakaan nimetä meidän tyyliä - meillä se pointti on niissä iloisissa väreissä, ja suosikkimerkkejä on paljon ja niiden tyylit on hyvinkin erilaisia :)

      Poista
  4. Mä olen ihan selkeästi väistyvä kuosi-ihminen, ennen tykkäsin enemmän, nykyään harvemmin löydän kivaa kuosia (kuosiähky?).
    Tällähetkellä perusväri-klassinen tyyppi osuu parhaiten muhun, mutta koska mä haalin vaatteita vuosien varastolla, niin se pääsee näkyviin vasta kesän korvilla.
    Hempeille huokailen, mutta en vaan osaa käyttää.
    Pikkuteinit ja retrot ällöttää, Supercooli olis kiva olla, mutta lompakko ei anna myöten(paitsi jos ostaa vaan superalesta ja tulee sesongin verran myöhässä).
    Tyttö tahtoisi olla tyttö-överi, poika ei onneksi vielä ymmärrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, kuosiähky vaivaa. Myös (lievähkö) retroinnostus tuli ja meni jo.

      Minusta nuo hempeät on ihan ihania vastasyntyneillä mutta pikkuvauva-ajan jälkeen ei ole tullut mitään sen tyylisiä pojille ostettua.

      Meillä ei pojat vielä juurikaan valikoi vaatteitaan, paitsi nyt on esikoinen ruvennut kinuamaan melkein joka aamu päälleen yksiä KappAhlin farkkuhaalareita. Ne on kyllä aika supercoolit, joten menköön! ;)

      Poista
  5. Me ollaan aika klassisia vaikka kuoseja löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan itse olla aika klassinen, pojat sitten värikkäämpiä. :)

      Poista
  6. Voi kauheeta, meillä on kyllä kirjavan sekalaiset tyylit. Ollaan saatu aika paljon kavereilta ja pikkuserkuilta vaatteita. Niissä on itse asiassa ollut aika paljon yksiväristä vaatetta, mitä on voinut yhdistellä printtiasioihin.

    Kirppareilla en säännöllisesti käy, mutta kun käyn niin aika usein tarttuu jotain mukaan. Nyt kun on oma pöytä yhdellä kirppiksellä, niin siellä on tullut pari kertaa käytyä. Maanantaina löytyi 1-vuotiaalle kevääksi Lindexin softshell (pinkki of course) ja välikausihousut (mustat surprise surprise). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no eikö useimmilla ole kirjavan sekalaista? ;)

      Mä käyn joka viikko pyörähtämässä kirppiksellä ja silloin tällöin jotain osuu haaviin. Välillä voi todellakin tehdä aivan mahtavia löytöjä!

      Poista
  7. Perusväri-tyyppi taidan olla. :) Hihhih, hauska postaus. Jäin hihittelemään poika-övereille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta teissä on kyllä ripaus supercooliakin! ;)

      Vielä niille poikaövereille voi hihitellä, varmaan parin vuoden päästä meidän pojilla ei muuta nähdäkään... :)

      Poista
    2. aivan, parin vuoden päästä jaellaan angry birds-kuosivinkkejä. NOT!

      Poista
    3. No HOPE NOT! ;) Tai ihan sama, ei kai sen niin väliä... Pitänee ruveta hyvissä ajoin asennoitumaan asiaan... :)

      Poista
  8. Itseni löydän noista useimmista, paitsi tyttö ja poikaövereistä :D Kirppistelyäkään ei tule harrastettua. Yleensä ostan sitä mikä sillä hetkellä silmää miellyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisesta kategoriasta parhaat palat siis, näin sen itsekin ajattelisin. :)

      Poista
  9. Meillä on kans jokaisesta kategoriasta jotain...ei vaan yhtäsorttia olla...paitsi poika ja tyttö övereitä meiltä ei löydy...en tykkää printtipaidoista...ja jos niitä vaatekaapissa on niin ne on joko saatu tai mies ostanut markkinoilta maalta...hah. aika hauska postaus...uusia. merkkejä tuli kans tietoon ja joita täytyy käydä kurkkimassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Printtipaidat taitaa siis olla aika monella suosikkilistan häntäpäässä... :) Hauska jos tykkäsit ja vielä oli jotain hyötyäkin tästä! :)

      Poista
  10. Heh, tämäpä oli hauska! Vähän pelkäsinkin, ettei meidän tyylejä voi kunnolla lokeroida, sillä löytyy suunnilleen joka laatikosta jotakin. Poikaövereitä ei sentään olla tehty, vaikka tytön ollessa kolme, piti oranssia hakea ruskean kaveriksi poikien osastolta. Kirppiksetkin olen viime vuosina kiertänyt kaukaa, joten se on ehkä sitten se toinen no, no.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taas ollaan vältetty tyttö-överit. ;)

      Minusta on kivaa kun on jokaiselle jotakin, ja nykyään valikoimaa piisaa kyllä moneen lähtöön! :)

      Poista
  11. Kaikeasta jotain paitsi tyttö-övereistä luonnollisista syistä :) Eniten silmää miellytti silti perusväriset ja klassiset, Isommalla mennäänkin aikapaljon niillä, t-paidoissa sit on noita Birdsejä ja muita :) Pienempi tykkää itse kuosivaatteista, mutta pukeutuu äidin ostamiin raitapaitoihin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raitapaidat onkin aina tyylikäs valinta! ;) Birdsit taitaa olla aika monen suosikkeja, mikähän on sitten muotia kun nuo meidän pojat tulee sen ikäisiksi, että alkavat tätä tyyliä vaatimaan...??

      Poista
  12. Ihana postaus :) Meillä taitaa olla pääasiassa lokeroista "perusvärit" ja "supercoolit" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ;) Teidän lasten tyyli onkin yksi supercooleimmista mitä tiedän! ;)

      Poista
  13. Hauska!
    Meillä ollaan hempeän klassisia, ja ostetaan mahdollisimman paljon kirppikseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hauskasti vaihtelee mieltymykset jo ihan tässä pienessä otannassa kommentoijien keskuudessa. :)

      Poista
  14. Ihana postaus! Meidän tyyli on sekasotku :) Pojilla ei kyllä ole vielä mitään tyyliä, ainostaan navy-tyyliä on tullut itse ostettua eniten. Viikonlopun reissulta pojat sai kyllä Gapista hienot tummansiniset tikkitakit.

    A

    Ps. Oonko mä huono äiti, kun en osaa suunnitella niitten vaatteita tarkasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo on huonon äitiyden kriteeri numero yksi! ;D Äh, sä olet vaan normaali. Me muut täällä ollaan hieman höyrähtäneitä...

      Aaa, ostitkin tikkitakit sitten Gapista etkä sieltä Benettonilta. :) Ne on varmasti ihanat! :) Tahtoo sitten kuvia... Onko siellä yhtään sää lämmennyt?

      Poista
  15. Hih, tää on ihan loistava postaus!!
    Meillä ollaan varmaan noiden klassisen ja hempeän välimaastossa.
    Neidin kanssa on varmaan ollut jossain vaiheessa tyttö-överit ja nyt Neiti kohta 10 vee kuvittelee olevansa teini..huoh. Poikien kohdalla nuo överit olen onnistunut piilottamaan pääsääntöisesti sukkiin, kalsareihin ja yöpukuihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Ilmankos noita cars-boksereita on tarjolla niin paljon, nehän taitaa olla äiti-ihmisten keino selvitä poikaövereistä mahdollisimman pienellä näkyvyydellä! :)

      Kymppivee alkaakin kohta olla teini... (Tsemppiä, hih!) Mutta kun tuollaista tyyliä saa jo koosta 86 alkaen...!!

      Poista
  16. Meillä taitaa olla kanssa vaatteita lähes joka tyylistä, paitsi ei tyttö-övereistä eikä hempeistä. Niin, eikä retroista! :D

    Mä en niinkään välitä siitä mihin tyyliin vaate kuuluu, kunhan se on kivan näköinen ja sekä äiti että poika tykkää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se taitaa useimmilla hajautua moneen kategoriaan, niin meilläkin. :)

      Poista