Luxembourgissa osa 2: Iloja äidille

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ystävien luona ulkomailla kyläilyssä on se ehdottoman mahtava puoli, että samalla saa käyttöönsä (lähes) paikallisoppaan. Muuten olisin tuskin ikinä osannut eksyä näihin mahtaviin paikkoihin ostoksille:

1. Villeroy & Boch tehtaanmyymälä

Villeroy & Bochilla on Luxembourgissa pitkä historia ja paikasta löytyy brändin aivan upea tehtaanmyymälä. Mikäli ei olisi matkalaukun painorajoitteita tai sitä rajoitetta, että pelkää astioiden rikkoutuvan lentokoneessa, täällä olisi helppo seota. Siis aivan totaalisesti. Varsinkin, kun minua kutkuttaa parhaillaan uusia astiakaappimme sisältöä. Hinnat olivat vähintään -30%, jopa -70%, ja esimerkiksi joitain poistuvien mallistojen ruokailulautasia olisi saanut 2,50/kpl.


Villeroy & Bochista saattaa tulla mieleen kukalliset mummokupit, mutta se on kyllä valtavan paljon muutakin. Esimerkiksi tuo yllä oleva valkoinen New Wave -sarja on todella kaunis, ja nuo coolerit olivat myynnissä aivan pilkkahinnalla.


Omaan ostoskoriini päätyi uuden kokonaisen astiaston (snif) sijaan muutama viinilasi (selvisivät ehjänä lentokoneessa!), tuparilahja ystävälle (hedelmäkori n. -80%) sekä pullollinen luxembourgilaista kuohuviiniä viereisestä viinimyymälästä.

Tänne pitäisi kyllä päästä uudestaan tyhjien matkalaukkujen ja kunnon sotasuunnitelman kanssa! Parasta oli kuitenkin myymälän kyljessä olevassa viinibaarissa ilman lapsia vietetty rauhallinen kuohari- ja suklaakakkuhetki hyvän ystävän seurassa. <3

2. Ladurée

Pariisilaislähtöinen Ladurée on todella kaunis herkkukauppa keskellä Luxembourgia. Erityisesti Ladurée tunnetaan mahtavista, ylellisistä macarons -leivoksistaan, joita ei varmaan monesta paikkaa saa näin taidolla valmistettuina ja monipuolisena valikoimana. Au revoir, herkkulakko! Sitten kun vielä osaisi päättää, mitä macarons -makuja haluaisi maistaa...


Tässä siis loman shoppailut ja äidin nautinnot! Tokihan kaupunki pullisteli kivoja vaatekauppoja, mutta yhtälö kiukuttelevat lapset ja vaatteiden sovittelu ei vaan yksinkertaisesti toimi... Ei Suomessa eikä varsinkaan Luxembourgissa. :)

14 kommenttia:

  1. Voi, matkakuume senkun pahenee. Mä jo katselin lentojen hintoja Berliiniin, kun kaveri asuu siellä ja Ateenaakin olis kutsu, mutta pöh, täytyy mennä joskus myöhemmin elämässä. Ehkä ens vuonna sitte! :D
    Mutta onpas kivan kuuloinen teidän reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliinissä olisi muuten kiva käydä joskus! Ei muuta kun ensi vuonna sitten. ;)

      Kiva oli reissu, mutta kylläpä arki tuntuu nyt hieman karuhkolta...

      Poista
  2. Voi kateus,mulla iski myös matkakuume! Puhumattakaan tuosta kuoharista kera suklaakakun! Ja noi astiastot,oivoi..<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuohari- ja suklaakakkuhetken voi onneksi järjestää kotonakin. :) Ja reissua, olipa kohde mikä vaan, voin kyllä suositella. Piristää!

      Astioista jäi montakin hampaankoloon...

      Poista
  3. Macarons, mmm! :) Aivan mahtavaa, että olet saanut viettää aikaa ystäväsi kanssa noin leppoisissa merkeissä! Ensi kerralla autolla matkaan, mieti nyt: koko perheen autoloma Euroopassa! :D

    Hih, oman miehen kanssa vannoteltiin, että ei mitään semmosta moneen vuoteen. Noi meidän matkaseuralaiset ei erityisemmin tykkää autossa istumisesta, on jo suoritus sinänsä, kun täältä kaukaa pohjoisesta selviää Helsinkiin. Ehkä sitten, kun he jaksavat keskittyä paremmin maisemiin (lue: kirjoihin / leffoihin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autoloma Euroopassa kävi mullakin mielessä, mutta hylkäsin ajatuksen hyvin nopeasti... Ehkä sitten kymmenen vuoden päästä! :D Meidän realistiset päiväetapit olisivat n. 200km, joten matkaan saisi varata pari kuukautta, jos meinattaisiin jossain käydäkin...

      Kyllä, nämä hetket ystävän kanssa olivat todella kaivattua piristystä arkeen!

      Poista
  4. Mä oon varmaan jotenkin mökkiytynyt kun just nyt ei tee mieli minnekään :D. Tai sitten vaan on lapsena ja nuorempana reissannut liikaa?

    Kiva lukea kuitenkin toisten reissuista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla pukkaa matkakuumetta säännöllisin väliajoin, mutta kylläkin vähenevissä määrin lasten syntymän jälkeen... kumma juttu... ;)

      Poista
  5. Ihanaaaa, meillä on tuo New Wave -sarja ja minä kyllä tykkään muistakin V&B -jutuista tosi paljon. Olipa ihana hetki viinibaarissa ja nuo macaronsit näyttävät niiiiiin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ihanaaaaa... :) No juurikin nuo New Wavet jäivät kummittelemaan... Macaronsit olivat hyviä, olisi pitänyt niitäkin ostaa lisää...

      Poista
  6. Kiva juttu, kun lasit säilyivät ehjinä! V&B tehtaanmyymälä on kyllä sellainen aarrearkku, että koskaan ei ole yksikään naispuolinen vieras sieltä vielä tyhjin käsin lähtenyt ;)

    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, piti tsekata lasien ehjyys heti kun päästiin kotiin. :) Noita Maxima -laseja olisi nyt tarjouksessa Anttilassakin, pitääköhän mun nyt kerätä koko sarja?? :)

      Ja jos viitsit tuoda mukanasi kesällä kokonaisen New Wave -astiaston, niin en pistä pahakseni... Vitsivitsi!!! :)

      Poista
    2. Pitää ehdottomasti kerätä koko sarja!

      Juu, vuokrataan peräkärry, niin saadaan rouvalle koko sarja tulemaan :)

      Poista