Pajunkissoja jouluaattona

tiistai 24. joulukuuta 2013





 




Olisiko tässä aineksia uudeksi aattoaamun perinteeksi? Koko perheen hyväntuulinen seikkailu lähimetsässä, pajunkissoja ja vesilätäköitä ihmetellen, mäen päälle kiiveten ja oksia väistellen. Eräs uskaltautui uimaankin. ;) Tutkittiin sammalta, jäkälää ja ketunleipiä, suunniteltiin majan rakentamista ja siihen muuttamista. Saatiin lapsilta energioita purettua, ruokahalua kasvatettua ja posket mutaisiksi punaisiksi.

Onneksi on päiväuniaika jouluaattonakin. Kohta se hulina alkaa... Ehtii vielä hetken hengähtää ennen kuin lähdetään isovanhempien luokse syömään ja pukkia katsomaan. Jännittää jo!

Lasten myötä joulu tuntuu taas joululta, ei haittaa vaikka vettä sataa!

Ihanaa Joulua kaikille lukijoille! Mahtavaa, että olette siellä!

24 kommenttia:

  1. Ihanaa joulua teille myös :)

    Minä kans ihmettelin viikolla noita pajunkissoja ja lämpöasteita viisi. Ei oikein jouluiselta tunnu mutta lasten myötä se pieni tunne on noussu, innolla ootan pukin tuloa :) Vuoden vanhempia, saavat paketit itse jo auki ja se ilo niistä paketeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä paketeista olikin iloa! :) Toki joulu on muutakin, yhdessä olemista ja hauskaa tunnelmaa, mutta varsinkin pienempi poika oli varsin kiinnostunut myös pakettien avaamisesta... ;)

      Poista
  2. Luonto on ihan sekaisin tällaisesta talvesta! Mukavaa joulua vesisateesta huolimatta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä kyllä muista toista jouluaattoa, jolloin olisin nähnyt pajunkissoja!! Ihanaa Joulua teillekin! :)

      Poista
  3. Kuvat selvästi todistavat isäni sanat, että eihän se nyt mikään musta joulu ole. Se on ruskea ja vähän vihreä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja pieni ripaus harmaata myös! Mutta ei kyllä yhtään mustaa! Mukavaa Joulua sinne teille! :)

      Poista
  4. Onhan tää ilma vähän ankea mutta se on ihan totta että lapset sen tunnelman tuo kuitenkin! Ihanaa joulua <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna pitää varmaan mennä perinteiseen leikkipuistoon, alkaa ulkoiluideat olla vähissä, ja ulkoilla kuitenkin pitäisi ettei seinät ihan kaadu päälle!

      Tunnelmallista Joulua! :)

      Poista
  5. Me ollaan oltu kaksi päivää putkeen sisällä. Vettä tulee koko ajan. Huomenna on kyllä pakko ulkoilla. Onneksi telkkarista on tullut paljon lastenohjelmaa ja aika on kulunut myös joulutouhuissa ja tänään joululahjaleluja ihmetellessä :)

    Ihanaa joulua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ei olla vielä kyetty ulkoiluun. :) Onneksi tosiaan lahjoissa on riittänyt touhua ainakin aamupäivän ajaksi, katsotaan mitä keksitään päiväunien jälkeen...

      Poista
  6. Meillä ei vielä pajunkissoja ole näkynyt (siis kai... täytyiskö käydä ihan tarkistamassa :D) mutta ei vielä tarve suksillekaan että joulupukki jätti ne nyt tuomatta ja odottaa josko sitä lunta vielä tulisi hiihtämiseen asti.

    Ja hyrrr, kylmä tuli kuitenkin kun katsoin koiran uintitouhuja :D. Onneksi kukaan muu ei uinut! Ja ei kai tuo koira nyt vaan vilustu?

    Hyvää joulunjatkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa muuten suksikauppaat olla ihmeissään varastojensa kanssa tänä talvena! No, jospa tuo vielä tuosta talveksi muuttuu... :)

      Kukaan muu ei tosiaan uinut, vaikka eipä se kyllä kaukana ollut! ;D Koira näyttää voivan ihan hyvin, ei ehinyt kylmettyä, kun juoksi koko reissun ajan pallonsa perässä!

      Poista
  7. Nimenomaan , tähän harmaaseen jouluaattoon lapset tuovat kaiken kaipaaman kirkkauden. Ihania pyhiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Tänään nuo ihanat lapsoset ovat tosin olleet varsin kiukkuisella päällä, taitaa olla pieni joulukrapula heillä...

      Poista
  8. Meillä oli hyvin saman näköistä maisemaa kun aattoaamusti ulkoiltiin. Tosin meillä satoi vielä kaatamalla vettä... Mukavaa joulua sinne näistä ei niin jouluisista ilmoista huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! :) Me säästyttiin aamupäivä vedeltä mutta koko loppupäivä taisi sataa, ja nyt sataa myös. Plääh, on tuo vähän ankean näköistä, mutta minkäs sille mahtaa... Hyvää aikaa nyhjätä sohvalla ja selailla netistä alennusmyyntejä! ;)

      Poista
  9. Joo, sateessa on saanut ulkoilla, sen mitä on viitsinyt. Pelkään, että talvikengät jää pääosin käyttämättä, samoin lapsen upouudet sukset monoineen ja sauvoineen. Luisteltu ollaan sentään jäähallissa. Kaikkein eniten käytetty ja paras talvivaatehankinta lapselle tälle talvelle on ollut karvavuorelliset kumpparit. Niillä on lompsuteltu enimmäkseen. Vielä paremmat näille säille kuin gore texit, joita vähän koitan pahimmalta mudalta ja isoimmilta lätäköiltä säästää. Kiva kun blogeissa on sentään jonkin verran eloa pyhinäkin.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lapset lompsuttelee vikingin goreilla. Reiman huopakengät näköjään saattavat jäädä kokonaan käyttämättä, vaikka eiköhän tässä vielä pakkasiakin ole tulossa! Talvikumpparit olisi käytännölliset, mutta täksi talveksi ei tullut hankittua. Ptää ehkä tsekata alet tuoltakin kantilta... :) Mukavaa joulun jatkoa!

      Poista
  10. Mutajuhlat on olleet täälläkin. Kivaa! Ihanat kuvat. Hauskoja pyhiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään pojat testasivat pyöräilyä parin kuukauden tauon jälkeen. Hiekoitushiekka vähän haittasi menoa... Kiitos samoin sinne ja miksei sitä osaa mennä taas nukkumaan ajoissa...? :)

      Poista
  11. Hei ihanaa joulunaikaa teille! On se joulu, vaikka taivaalta tulisi mitä. Iloista oloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaa sinne teillekin! Meidän perhettä alkaa kyllä selvästi vaivata pieni jouluväsymys. Boxing Day oli kirjaimellisesti nyrkkeilypäivä poikien välillä ja sama meno on jatkunut sen jälkeenkin...

      Poista