Näen keltaista

tiistai 8. lokakuuta 2013










"Kyläilyä vai ulkoilua", pohdin tässä postauksessa Pico-takkiemme käyttötarkoitusta.  Eilen se oli ulkoilua, ihan ennakkoluulottomasti ja vähintäänkin näennäisesti turhia pingottamatta. Keskityin syksyn värien kuvaamiseen ja annoin lasten kieriskellä nurmikolla ja hinkata takkejaan kivenlohkareita vasten kivikasoille kiipeillessään, enkä häirinnyt kenenkään iloa.

Kotona kävi ilmi, että esikoisen takkiin tietysti ilmestyi joku ikitahra, joka ei siitä liikahtanut hysteerisen sappisaippuahinkkauksen ja konepesun jälkeenkään. Olkoot! Voinhan aina kuvailla takkia aikanaan myynti-ilmoituksessa sanoilla "paljon pidetty ja rakastettu" jolloin se tahrakin jotenkin sympaattisesti kohottaa takin arvoa ostajan silmissä. ;)

Tänään oli ensimmäinen arkipäivä yli viikon lomailun jälkeen. Ja varsin tehokkaan lomailun, pitää lisätä! Kuten monissa muissakin asioissa, tässäkin minulla oli to do -lista jutuista jotka oli saatava tehtyä.

Listaan kuului mm. nämä asiat:

  • poikien talvikenkien hankkiminen
  • erinäisten muiden pitkään rästissä olleiden ostosten tekeminen ja asioiden hoito, mm. eläinkauppa, Posti, apteekki, Prisman kosmetiikkaosasto
  • metsäretki
  • lasten päiväkotivaatteiden perusteellinen nimikointi viimeistäkin lapasta myöten (välineenä nimikointitarrat Tarramonsterista sekä apteekin ihoteippi haastavimpiin kohteisiin)
  • esikoisen parturissa käyttäminen
  • uusien silmälasien metsästys (ei löytynyt)
  • perusteellinen siivous (no tietenkin)
  • liikuntaharrastuksen kaivaminen naftaliinista
  • blogin ahkera päivittäminen
  • sen epämääräisen keittiön laatikon siivoaminen, johon kuuluu mm. paristoja, passit, kyniä, kuitteja, käyntikortteja, alennuskuponkeja, aurinkolaseja, vara-avaimia, kännykänlatureita, tyhjiä karkkipusseja, suklaanmurusia, hakaneuloja, lasten piirustuksia jne...
  • noin kymmenen koneellista pyykkiä
  • kuvakirjan tilaaminen Ifolorilta
  • leikkipuistotreffit
  • lasten pieneksi jääneiden vaatteiden ja kenkien kaupittelu FB:ssä ja huutonetissä
  • oman vaatekaapin siivous
  • kesäkenkien ja -hattujen poistaminen eteisen hyllystä ja korvaaminen syksyisemmillä kamppeilla

Ja kaikki tämä - tehty!! Ja tein myös ruokaa ja leikitin lapsia. :)

Tänään töissä en saanut mistään kiinni, ennen kuin olin kirjoittanut to do -listan asioista, jotka pitää hoitaa. ASAP. Noin kaksikymmentä kohtaa.

Olen listaihminen!

P.S. Huomista aamua varten minulla on muistilistalla muutama jutska, jotka ajattelin viedä Stockan verkkokaupan kassalle ihan tuosta noin vaan klikskliks...
P.P.S. Ai niin, ja jotenkin hämärästi muistan kyllä sellaisenkin ajan, jolloin syyslomalla lähdettiin miehen kanssa kahdestaan Barcelonaan tai Pariisiin...

20 kommenttia:

  1. Mä näen jo punaista keltasen takia....:D Sisultahan möin pois ton keltasen Picon heti, mutta ostin Everestin keltasen ja ihan vihoviimenen väri mitä meille enään koskaan tulee. Sellanen rymykalle toi poika, että yhden käytön jälkeen pitää ihan varmasti pestä.. Haikailin Reiman keltaista toppaa noille, mutta tulin järkiini. Mä ihailen kaunista keltaista muiden päällä ja meijän lapset saa tyytyä muuhun väriin:D

    Eikai vaan Leukoplast-laastari;)? Mä innoissani sitä lätkin kaikkiin vaatteisiin ja ei oo muuten pysyny, kun parissa vaatteessa pesua enempää:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, näitä on nyt pari kertaa pidetty ulkoillessa ja heti perään on ollut pakko pistää koneeseen... Ehkä sittenkin vaan kyläily- ja kauppatakkeina jatkossa! ;)

      No juurikin se Leukoplast! Jaa, no höh. Mutta jos se nyt noissa villasukissa pysyisi, kun niitä ei varmaan tarvi juuri pestä talven aikana...?

      Poista
  2. Hyvin Suoritettu loma :D Mä tykkään kans listoista, mutta teen niitä vaan spesiaali-tapauksissa (no okei kauppalistoja toki vähän väliä!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosin listoja erityisesti töissä, mutta nykyään näköjään olen ulottanut tämän organisointifriikin puoleni myös kotielämään... ;)

      Poista
  3. Täällä ilmottautuu kans yksi lomailija, listoja ja rästiin jääneitä tehtäviä, paikasta toiseen juoksemista ja lasten leikittäminen täälläkin :).
    Hulluille päiville pitäs rohjeta lähtee runnoo tietä tuplilla, hullua! :)Ehkä taidan kans tsekata verkkokaupan ennen kun lähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinkas kävi hulluilla päivillä?

      Minä sain tilattua itselleni neulemekon, mutta lapsille suunnitellut Rodinit tippuivat ostoskorista ennen kuin sain kiikutettua niitä kassalle asti... Ehkä kestän tämän tappion. ;)

      Poista
  4. Niinkuin Tessakin kyseli , mikä laastari sulla käytössä , pitäis saada muutamaan mustaan vaatteeseen ja ehkä kenkien sisään joissa karvavuorta??



    Ah , Pariisi tai Barcelona :DDD hymyilin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan joku muu noista ihoteipeistä parempi kuin Leukoplast...?

      Läiskin tuota kenkien sisävuoriin, villasukkiin ja lapasiin. Katsotaan kuinka kestää!

      Poista
  5. Joo keltainen on arka väri ja meilläkin on keltaiset takit talveksi... Näen jo itseni varoittelemassa poikia, etteivät vaan osu likaiseen auton kylkeen kyytiin kiivetessään ;) Ja miljoona muuta "vaaratilannetta"...

    Tahranpoistosta tuli mieleen omat epätoivoiset yritykseni viime päivinä: pesin samassa koneessa uuden mustan paitani ja isoveikan uudet, oranssit Metsola-froteehousut. Jostain syystä housut toimivat kuin Dr Beckmann värin- ja liankerääjäliina ja imivät itseensä tumman värin. Ja vielä epätasaisesti siten, että housut ovat takaa tummemmat kun edestä ja edessä on lisäksi tummia pilkkuja! Kaikkein oudointa on, ettei muu pyykki värjääntynyt ollenkaan. Metsolan frotee ainoastaan!

    Ensin pesin värjääntyneet housut uudelleen, vanishin ja värinkerääjäliinan kanssa. Ei suurta muutosta. Sitten liotin vanishissa ja pesin taas koneessa. Ei muutosta. Lopuksi vielä Dr Beckmann tahranpoistoainetta ja taas koneeseen. Lopputulos: tumma väri on ja pysyy. Housut pilalla :(

    Ihania noi sun listat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Likainen auto ja keltainen takki = huono yhdistelmä! :D (Eli muistat vaan käydä pesettämässä autoa joka välissä niin vaaratilanteet minimoituvat!)

      Voi kurjuus noiden froteehousujen kanssa! :( No, ainakin kokeilit kaikkea mikä on tehtävissä. Nyt sitten vaan värjäät ne mustaksi sellaisella värinapilla...? Tulisikohan siitä tasainen väri...? Saisitte mustat froteehousut. :)

      Poista
    2. Hei mainio idea! En ole koskaan kokeillut sellaista, mutta nyt innostuin. Eihän noilla housuilla tee tuollaisina kuitenkaan mitään. Ei kun kokeilemaan! :)

      Poista
    3. Hyvähyvä! Kerro sitten kuinka kävi. :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kaikkein parasta on kun saa viivata yli jonkun kohdan listassa! :)

      Poista
  7. To do-listat täälläkin jatkuvassa käytössä!! Tulisin kirjaimmellisesti hulluksi ilman niitä! Nuo keltaiset takit ja syksy! Mahtavia kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listat on ainoa keino jolla saan hallittua kaaosta töissä tai kotona! :)

      Keltainen takki näyttää kyllä kivalta näin syksylläkin!

      Poista
  8. Vitsi sä oot ollut reipas! Mä vaan makoilen ja koitan ottaa stressaamatta (miten voikin olla niin vaikeeta). Noi keltaiset picot on kyllä ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sun kuuluukin!

      Nyt kun olen taas ollut muutaman päivän töissä, niin koti on aivan kaaos. Taitaa olla listan paikka... ;)

      Poista
  9. Täälläkin yks listaihminen :)
    Mä oon käyttänyt sellaista valkoista ihoteippiä nimikointiin ja hyvin on pysynyt monta pesua; esim. kengissä ei välttis pysy niin hyvin mutta vaatteiden pesulapuissa ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Et sattuisi muistamaan minkä merkkistä tuo teippi on..?

      Poista