Erään takin tarina

sunnuntai 15. syyskuuta 2013



Ostinpa tämän 104-kokoisen Molon softshell-takin viime syksynä -30% alennuksella. Tarkoituksena oli tehdä tästä viime kevään the vk-takki, mutta sitten tuli muita ehdokkaita ja the rest is history kuten sanotaan... Rodinin Picot ja Reiman Leapit ja muut mustat hevoset ajoivat tämän yksilön edelle, eikä koko takille tullut (lyhyen) kevään aikana yhtään käyttökertaa. Klassinen esimerkki siitä, kuinka (ainakaan meikäläisen) ei kannata jemmata yhtään mitään.

No, onneksi en ollut ottanut tästä edes lappuja pois, joten ei muuta kuin Facebookin kirppiksille kauppoja hieromaan euron kuvat silmissä kiiluen. Vaan mitä kävi? Takki oli siellä kaupan loppukeväästä alkusyksyyn enkä vastaanottanut yhtäkään sellaista tarjousta, joka ei olisi ollut aivan häpeällisen alhainen. Uutta Moloa sentään hyvät ihmiset, ei kai se nyt ilmatteeksi irtoa! ;)

Rökäletappiolla en myy, mietin ja repäisin tästä laput irti. Ei kun käyttöön sitten vaan!

Ja onhan se hieno takki!

Vaan mitä tuumaa lapsi? "Otetaan se pois nyyyyyt!!" Huithapeli, joka ei yleensä lainkaan välitä siitä, mitä hänellä on päällään, tuumasi että tämä on jotenkin hankalan tuntuinen. Ilmeisesti liian jäykkää materiaalia kiipeilyihin ja muihin akrobaattitemppuihin.

Huokauksia...

26 kommenttia:

  1. Oiei, tää on se pahin. Meille on kertynyt myös takkeja, kaikkia pidetään. Jos ei tänään tota, niin huomenna sitten. Mini a Turen anorakki on jäänyt pitämättä, mutta muuten melkoisen tasaisesti loppuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä niissä takeissa onkin että niitä tuppaa kertymään...??

      Joo, ja kai tämäkin käyttöön jää. Unohtui pojalta koko takin olemassaolo kun naapurin pojat tuli pihalle kaveriksi, ei se niin paha sitten voi olla. :)

      Onko teidän Mini a Turen malli sellainen, jossa vetoketju ei mene alas asti? Se on kyllä varmaan vähän hankala käytössä...

      Poista
  2. Meillä on tytöllä 5 (kyllä, viisi) takkia ja lisäksi haalareita. Haalarikelejä ei onneksi ole vielä ollut niin pyöritän noita viittä takkia käytössä. Naulakossa on käytettävissä 2 takkia kerrallaan ja vaihdan ne toisiin noin kerran viikossa. Mutta onhan tämä siis aivan älytöntä...

    t. Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän älytöntä ehkä, mutta tarviiko kaikessa aina ollakaan niin järkevä, hih! Vaikka tuo sinun takinkierrätyssysteemi kyllä kuulostaa oikein järkevältä.

      Jos nyt oikein lasken, niin esikoisella on neljä vk-takkia, kuopuksella kolme, ja lisäksi molemmilla on yhdet haalarit ja kahdet vk-housut - voit vaan kuvitella kuinka meidän naulakot pursuilevat. ;)

      Poista
  3. Hei, mutta mitkäs nuo housut on? Minä havahduin siihen, että meillä ei ole muita järkeviä kauniisiin syyssäihin sopivia ulkoiluhousuja kuin farkut ja niissä poika on sitten ollut tarhan pihalla. Ei välttämätt se kaikkein mukavin vaihtoehto. Vaikka toisaalta, luulenpa, että kauniit tai ainakin lämpimät syyssäät alkavat pian jäädä taakse ja sen jälkeen käytetäänkin vain vk-asuja ja/tai kuriksia. Mutta silti nuo housut kiinnostaa! :)
    Ja ps. takki ON kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat Nova Starin farkut. :) Ja nämä nimenomaan ovat eeeeerittäin mukavat päällä, tosi pehmeät ja malliltaan rennot. Pysyy hyvin päällä myös. En voi kuin suositella!

      Poista
  4. Näitä sattuu! Kivalta näyttää kuitenkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sarjassamme alemokat... ;) Vaikka kyllä tuo nyt tänään käytti tätä takkia ihan mutinoitta. Taitaa olla siis päivästä kiinni!

      Poista
  5. Meillä on molon softis (tosin se hupullinen) kans pojan mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan se olla että tästäkin tulee vielä ihan suosikki. :)

      Poista
  6. En ole oikein osannut käyttää lapsilla tuota softshelliä ollenkan. No isommalla koululaistytöllä on mutta pienimmille en ole edes katsellut. Moni kehunut että hyviä, mutta...

    Mulle käy just aina kans noin jos ostan jotain jemman...nyt oon Ku****kassa että se Molon Jeans kuosinen toppahaalari on talven tullesa jo ihan pieni (koko 122cm) tuolle neljävuotialle iso-pienipojalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nuo kokoasiat on toinen joka näissä alejemmailuissa voi mennä pieleen!

      Se viime kevään softshell oli myös ihan kiinnostava, mutta en oikein keksinyt sille mitään akuuttia tarvetta. :)

      Poista
  7. Hyvännäköinen takki, toivottavasti se vielä "moutoutuu" pojan päälle.

    Meillä on nuo samat Novan farkut, tosi toimivat käytössä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nova Starin farkut on parhaita, en ole viimeiseen vuoteen muita farkkuja pojille ostanutkaan. :)

      Ja tervetuloa sinulle lukijaksi! :)

      Poista
  8. Meille tuli Molon hupullinen softshell nyt syksyllä ja ennen mietin kovasti, että mitä niillä sellaisilla takeilla oikein tekee, mutta nyt on koko ajan käytössä. Ja poika itse haluaa sen aina päälle, kun se on kuulemma niin pehmoinen.

    Pidetään peukkuja, että teilläkin löytyisi vielä tälle takille uusi buumi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillä tuo onkin sitten ollut ihan nappiostos! :) Hupullinen versio tästä kuulostaa muuten hyvältä!

      Poista
  9. Jemmailu on olevinaan järkevää, kun siinä säästää, mutta sitten käyttöajankohdan koitettua vaate onkin jo vähän "out" omasta mielestä...Tiedän tunteen liiankin hyvin! ;) Meillä on isoveikalle yksi kokomusta ja syvän tummansininen talvihaalari (samaa kokoa) kaapissa, enkä haluaisi pukea hänelle niistä kumpaakaan...Toivottavasti poika sentään itse haluaa! Ja värikkäillä asusteilla yritän pelastaa kaamosajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen tosiaankin! ;) Mutta nuo teidän haalarit kuulostavat kyllä aika ajattomilta, että ehkä ne menevät? :) Ja onhan teillä ne ihanat pirtsakat keltaiset takit!

      Poista
  10. Tää on kyllä tosi kiva takki! Toivottavasti poitsu alkaa siitä tykkäämään. Mä oon hamstrannut pojille monta kivaa vk-takkia. Kummatkin tykkäävät tasan yhdestä takista, huoh. Mitkä muuten sattuu olemaan Molon softshellejä =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutulta kuulostaa tuokin, että vain joku yksi tietty vaate kelpaa... :) Jaa sielläkin Molon softshellin faneja? Mikähän tuossa meidän takissa sitten oikein mättää?? :o

      Poista
  11. Meillä viisivuotias keräsi pari päivää sitten auliisti ja itsenäisesti vaatekaapistaan pinoon sellaisia vaatteita, joista hän ei pidä, toisin sanoen kaikki ne minun suosikit joissa ei esiinny yksikään PetShop tai vastaava. Harmaanruskea ihanan pehmeä neulepaita (kutittaa), trendikkäät nilkoista rypytetyt farkut (menee huonosti kengän päälle), lintukuvioinen paita (muuten vaan yäk). Ärsyttää ja harmittaa mutta minkäs teet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts auts. :/ Ei voi varmaan kuin huokailla ja hyväksyä tosiasiat, ja se että lapsella on oma vaatemaku... Vai? :)

      Poista
  12. Olisiko liian kuuma? Meillä saman vuoden hupullinen versio ja vielä ollut liian lämmintä softshellille... tuoteidätakkin on se ns. tyttöjen versio, mutta sopii pojalle kin. Hupullisessa versiossa on suorempi helma + hihassa kiristyssäätö, mita tuossa ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *Gulps* Ai tämä onkin tyttöjen takki, hih, no enpä ollut edes tajunnut! :D

      En usko että oli liian kuuma, vaan tämä oli jotenkin "tiellä" pojan kiipeilyissä ja muissa leikeissä, vähän jäykkä matsku eikä mukautunut kovin hyvin pojan liikkeisiin... Mutta tosiaan tänään aamulla takki oli taas päällä pyörälenkillä eikä tällä kertaa tullut valitusta. :)

      Poista
  13. Mikä tyttöjen malli :D Onko farkkuisessa unisexissä semmoistakin... Mun mielestä takki näyttää hyvältä, tosi hyvältä, mutta sehän ei auta mitään jos se ei tunnu hyvältä.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos onkin tyttöjen malli niin onneksi ihan unisex sellainen! :D

      Tosiaan toisella käyttökerralla takki ei saanut käyttäjältään vastaavaa negatiivisen palautteen ryöppyä, joten toivoa on... :)

      Poista