Molo talvi 104 vs. Molo kevät 104

perjantai 25. tammikuuta 2013

Tänään hain Smartpostista Herra Vilpertin uuden välikausihaalarin, kiitos Lilla Company nopeasta toimituksesta! Puku on hyvän tuntuinen, ainakin minua tuo notkea materiaali miellyttää ja erityisesti tykkäsin kauluksen sisäpuolelle lisätystä raidallisesta resorista sekä etupuolen heijastinnauhaan kiinnitetyistä pienistä tähtiyksityiskohdista. :)

Mitoitus oli pieni yllätys, sillä enhän toki ehtinyt innostuksissani mitoituksia tutkailla etukäteen, vaan haalari oli pakko klikata ostoskoriin nopeammin kuin ehtii sanoa Molo. :) Otin noin 96cm (?) pituiselle ja pääasiassa 98cm sisävaatteita käyttävälle pojalle koon 104, joka on sama koko mikä meillä on tämän talven (Molo Kids) talvihaalarissakin. Meillähän tuo 104 talvihaalari on edelleen suht reilu joten ajattelin etten vielä ottaisi välikauteenkaan kokoa 110.  

Muttamutta, välikausihaalari onkin talvihaalariin verrattuna jonkin verran pienempää mitoitusta. No kahtokaa ny itte:

P.S. Eikö olekin hieno kollaasi, meidän zoomillinen
objektiivi on hajonnut (poikien toimesta) joten en saanut
sellaista kuvaa, johon koko komeus olisi mahtunut
yhdellä kertaa...

Laitoin siis talvihaalarin ja välikausihaalarin hartioista kohdakkain, ja kyllä on hihat ja lahkeet lyhyemmät välikausimallissa. Tokihan talvihaalarissa vie tilaa ja senttejä kaikki toppaukset ja vuoraukset. Tämä mitoitusasia ei liene uusi sellaisille, jotka ovat ennenkin ostaneet Molon välikautta, mutta täällä päin asia nyt kuitenkin ylitti uutiskynnyksen. :)

Mutta nou pänik, uskon että haalari on meidän pojalle sopiva keväällä, kun tuo talvihaalari on tosiaan ollut aikas reilu. Syksystä en sitten tiedä, mutta olkoon se sen ajan murhe... ;) Eikä tätä ole vielä edes pojalle sovitettu, joten voi olla että tämä näyttää päällä ihan yhtä reilulta kuin talvihaalarikin.

Näissä välikausiaiheissa kun nyt ollaan, niin kävinpä tänään KappAhlissa hypistelemässä uusia mustia välikausihousuja. En sitten osannut päättää koon 98 ja 104 välillä, joten kauppaan jäivät toistaiseksi... Olivat ne ehkä myös vähän turhan leveän oloiset tuolle hoikalle pojalle, tosin vyötäröllä oli hyvä kiristyssysteemi. Toisaalta myös Molon Haven -housut houkuttavat, eikä niilläkään ole hintaa paljoakaan noita Kappiksen housuja enempää.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

15 kommenttia:

  1. Voisitko mittailla mulle tota pukua :)? siis vk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mittaan tässä jossain välissä. :)

      Poista
    2. Kainalo-kainalo 37cm, kainalo-hihansuu 29cm, haara-lahje 40cm, niska-haara 57cm. :)

      Poista
  2. Meillä on kaapissa viime vuoden Molon välikausihaalari koossa 104 ja mun mielestä se oli kyllä aika saman kokoinen kuin 104 talvihaalarikin... Siis muistaisin että vertasin niitä joskus toisiinsa. Olisko niin että mitoitus olisi pienempää kuin viime vuonna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko teidän talvihaalari miltä vuodelta? Jotenkin mulla olisi mielikuva, että tämän talven haalarit olisivat isompia kuin viime talven, mutta en ole varma...

      Poista
    2. Ööh, se meidän 104 senttinen on tän talvinen :D. Täytyy varmaan kaivaa ne molemmat esiin joku päivä ja verrata uudemman kerran :D. Jos muistikuvani niiden samankokoisuudesta onkin väärä.

      Poista
    3. No sitten en keksi muuta selitystä kuin että tämän kevään haalari on pienempää mitoitusta. :) Mutta teepä sinäkin tosiaan se vertailu! :)

      Poista
  3. Olisko tosiaan pienenpää mitoitusta tuo? Mutta meneehän tossa tosiaan tuohon toppavuoriin paljon tilaa, sisämitoiltaan ovat varmaan samaa luokkaa?
    Poikien pehmyt-kengät tuli tänään. Jännitin turhaan, ne on iiiihanat! pojatkin tykkää! Ja ne onkin tosi ovelan malliset, koska ne voi olla aika reilut ilman, että se haittaa. :) happyhappyjoyjoy! Jos oon oikein kovalla päällä, voi pehmyt-kengät ja talvikumpparit melkein riittää noille isommille ens talveksi. Sit vaan vk-gore nilkkurit. Oliskohan hyvä niin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä minäkin, että toppavuoreen uppoaa kumminkin monta senttiä.

      Nyt on sitten Pehmyitä teilläkin! :) Meillä on itse asiassa talvikumpparit jääneet vähimmälle käytölle, tuskin lainkaan. :O Tosin keväämmällä niille on ihan varmasti käyttöä... Kyllä minä silti edelleen vannon noiden perusgorejen nimiin, tarvitaan sellaisia jatkossakin. Mutta kun te ette sellaisista niin välitä niin mikäs siinä, talvikumppareilla ja Pehmyillä vaan liikenteeseen! :)

      No just tuo, että näissä kengissä ei pieni reiluus haittaa... Sillä minä noita meidän 24-kokoisia teidän Toivolle ajattelinkin... ;)

      Poista
  4. mun on pakko kysyä ihan aiheeseen liittymättä että millä noita tuollaisi8a kollaaseja saa tehtyä ja liitettyä esim blogin nimi kuvaan kuten olen nähnyt joidenkin tekevän. Onko siihen siis joku erillinen ohjelma vai onnistuuko ihan blogin asetuksista? terveisin tampio :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen nykyään kollaasit picmonkey.comin kautta. Helppoa ja ilmaista, eikä tarvitse ladata koneelle mitään ohjelmaa. Joskus muokkaan kuvia Picasalla.

      Poista
  5. Tuli mieleen, että jos meinaat laittaa jossain vaiheessa noita teidän poikien (talvi)haalareita tai muita pieneksi jääneitä vaatteita myyntiin, niin kuuluttele ihmeessä täällä blogissasi. Itse olen maailman huonoin miettimään alennusmyynneissä, mitä tarvitsisimme tulevana talvena, mutta osaisin ehkä tarttua (osto)tilaisuuteen, josa sellainen suorastaan pompsahtaisi eteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä täytyy jossain vaiheessa pitää blogikirppis. :) Ainakin tuo farkkuhaalari menee talven jälkeen myyntiin... Pidän teidät mielessä. :)

      Poista
  6. Minä olen vielä aika vasta-alkaja näissä, mutta viikko sitten ostin Molon vk-haalarin 92cm muka ensi syksyä ajatellen ja hieman petyin, kun huomasin, että se onkin käytännössä saman kokoinen kuin aiemmin ostamani popin 86 cm vk. Onneksi en maksanut Molosta paljon, kun ostin käytettynä. Ja poppikin alesta -40%. Pitäisi selvitellä eri merkkien välisiä koko eroja, mutta ikävää, jos samallakin merkillä on noin paljon koko eroa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pylly edellä puuhun on menty täälläkin näissä asioissa... :) Tuo juuri hämää jos koot vaihtelevat merkin sisällä kovasti, juuri kun luulee päässeensä perille mitoituksista niin johan ne menevät muuttumaan taas. Mutta ei hätää, hyväkuntoisille ulkovaatteille löytyy varmasti ostaja, jos itsellä on kokoarviot menneet hutisektoriin.

      Poista