Ajattelutavan muutos

perjantai 2. marraskuuta 2012

Otsikon perusteella saatoit luulla, että tässä seuraa nyt jotakin todella syvällistä pohdintaa. No ei nyt aivan. :) Tai miten sen kukin nyt ottaa...

Minuun iski ihan järkyttävä siivousvimma (kerrankin), ja rupesin tyhjentämään kaappeja kirppispöytää varten.

Sunnuntaina käyn siis viemässä muutaman pahvilaatikollisen vaatteita, kenkiä ja leluja myyntiin. Olin ajatellut viedä kesävaatteet kirppikselle vasta keväämmällä, mutta laitoinpa nyt kuitenkin nekin myyntiin, varmaan joku osaa ostaa varastoonkin, tai on lähdössä etelänreissulle.


Ja sitten siihen suureen ajattelutavan muutokseen. Aion nyt siis pieneksi jääneiden lisäksi myydä pois kaiken sellaisen ihan kivan, mitä ei oikeastaan käytetä, ja korvata määrän laadulla. Ja suurin osa ruskeista pois, olen niin kyllästynyt ruskeaan! Ja turkoosiin! Myynnistä toivottavasti saamillani pennosilla aion ostaa laadukkaita, yhteensopivia juttuja, paitoja ja housuja.



Mies oli tästä ajattelutavan muutoksesta vähän huolissaan. Hän ei tykkää jos pojilla on päällä sellaisia vaatteita, joita pitää ruokaillessa varoa. Totta puhuen en tykkää minäkään. On melko karmeaa katseltavaa, kun vaalea paita tahriintuu tomaattikastikkeeseen tai kasvissosekeittoon. Näin melko tehokkaasti tapahtuu, kun 1,5v harjoittelee lusikankäyttöä. Että ihan hyvä pointti miehellä, pisteet hänelle!

Luottotahranpoistajaani, aurinkoa, ei ole viime aikoina juuri näkynyt, eikä kuulemma näy seuraavaan neljään kuukauteen. Auringonvalohan häivyttää käsittämättömän helposti tuollaiset oranssihtavat ruokatahrat.

Mikä ratkaisuksi? Voisi ainakin ostaa joitain tummia vaatteita, joissa ei haaleat tahrat erotu. Esimerkiksi:

Beau Loves (PikkuOtus)
 Tai toki jos paita olisi jo valmiiksi tämän värinen, niin luulisi että oranssi hukkuu oranssiin:
Beau Loves (PikkuOtus)

Ja valkoisen paidanhan saa aina puhtaaksi kloriitilla, mutta meniskö jo ihan vähän tylsäksi... :)
KappAhl
Sitten voisi tietysti ajatella panostavansa vaatteiden suojaamiseen. Pitäisi ehkä kokeilla tällaista paitamaista ruokalappua. Pelkään vaan, että 1,5v saisi kohtauksen, jos hänen pitäisi laittaa tällainen päälleen. Hän on kauheeeeen tarkka tällaisista asioista.



Muita keinoja:
- ilman vaatteita ruokailu (vähän nihkeää tähän vuodenaikaan)
- vaatteiden vaihto rönttövaatteisiin ennen ruokailua (olisiko vähän vaivalloista?)
- lapsen syöttäminen (onnistuu vain, jos lapsi saa katsoa jotain kirjoja samalla, eli ei ehkä pitkällä aikavälillä fiksuin vaihtoehto, tosin meillä aika usein vielä käytössä)

No niin, tulipas nyt pitkä sepustus pahvilaatikoista ruokalappuihin. Onko teillä erikseen kivat vaatteet ja rönttövaatteet? Miten suojaatte vaatteet ruokatahroilta? Miten poistatte jämähtäneet tahrat?

Lähden jatkamaan vaatteiden hinnoittelua, heippa ja hyvää viikonloppua! :)

17 kommenttia:

  1. Mä oon yrittänyt juuri samaa, eli laatu korvaa määrän. Niitä ihan kivoja ei kuitenkaan niin tule käytettyä. Yllättävän hyvin myös laadukkaammista lähtee tahrat pois!

    Btw. Minkä kokoinen toi ruskea poliisi auto paita on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on 92. Voin myös myydä kuormasta, jos olet siitä kiinnostunut. :)

      Poista
    2. Ei viitti enää 92cm ostella :) Kiitos kuitenkin!

      Poista
  2. Sappisaippualla poistan tahrat :) Meillä ei ole erikseen kivoja ja rönttävaatteita, vaan kaikkia käytetään. Käytettäväksi ne on ostettu (joo, ne kalliimmatkin) ja jos oikein likaantuu, niin sappisaippuaa, koneeseen ja pojalle puhdasta päälle :) Meillä on Ikeasta tuon tyylisiä "paita" ruokalappuja, tosi käteviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytätkö nestemäistä vai palasappisaippuaa? Meillä on nestemäistä ja se toimii jos tahraan pääsee käsiksi tuoreeltaan, mutta ootas jos se ehtii jämähtämään... Mutta tänään ostin palasaippuaa, testataan sitä seuraavaksi.

      Poista
  3. voi, do I even want to go there...ne tahrat. veikko sai heti tuohon salamapaitaansa rasvatahran, joka ei lähtenyt ekassa pesussa, tokassa lähti.
    aarrekidin kuoseihin tahrat katoaa ja ne saa pestä 60 asteessa, siitä plussaa.. multipandapaidassa on tällä hetkellä tahraongelma.
    se on elämää.
    yleensä käytän tuplapoistoa: sappisaippua + vanish-jauhe. useimmiten toimii.
    toimii myös yökkäreiden pito lounaan yli. ;) ja Veikko-ryönätillä kasa h&m perustrikoita kaapissa, varsinkin musta ON HYVÄ. paitoja menee kolmisen kappaletta päivässä koska en jaksa tapella ruokalapun kanssa.
    ja joo, silti aion ja olenkin niin jo tehnyt että vähemmän vaatteita, mutta parempaa laatua ja oikeesti kivoja. -mutta ei se nyt ihan täysin voi vielä toteutua. johanneksella jo melkein voi. :D

    VastaaPoista
  4. Hmmm, Aarrekid kuulostaa hyvältä tässäKIN suhteessa, niitä meillä ei olekaan vielä ollut. :)

    Joo, kai se on pidettävä muutama rönttövaate kumminkin. Menee sitten isin ja mummon hoitovuoroilla ainakin, en viitsi heitä sappisaippuoilla kiusata.

    Tuo on kyllä hyvä toteamus, elämää se vain on! Elämää ja tomaattia. :)

    VastaaPoista
  5. Meillä otetaan pääli paita pois ja syödään t-paita päällä, jos siis on valkoinen, vaalea pitkähihainen. Joskus täälläkin toteutetaan tuota yöpuku päällä puoleenpäivään saakka.

    Mullakin tuli joku vimma ja laitoin vaan reilusti myyntiin vaatteita, joita ollaan vaan pidetty muutamat kerrat ja turhaan lojuu kaapeissa. Mietin että vähemmälläkin pärjää, ihan turhaa hamstrata jumalattomia määriä niitä vaatteita (vaikka ihania ne on ja aina tulee fiilis pakko saada).

    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole yleensä aluspaitoja käytössä, mutta tuohan toimisi hyvin! :)

      Rentouttavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  6. Oooo, onko tuolla mitään mistä voisit kuvitella meidän tykkäävän ;) ?? Mutta tunnustan, meilläkin on tylsistytty ruskeaan ja pahasti, jopa punainen hieman tökkii..

    Meillä kääritään hihat, ruokalappu ja pyyhe sylissä jos sattuu pyhävaatteet päälle syödessä. Monesti sitten riisutaankin jos kovin herkkis kampe on mutta nyt sain kuulema joka tahraan tepsivän tahranpoistokeinon joten aion antaa lapsen syödä vaatteet päällä, ne on kuitenkin vaan.. niin, lapsen vaatteita.. Eikö niin? *viheltelee*

    Aion pariin kamppeeseen kokeilla tätä - Vanish Oxi Actionia mitallinen ja sankollinen kuumaa vettä, jotkut tahrat vaatii kolmen päivän liotuksen jopa. Jokainen vaate omaan sankkoonsa ettei värit sekoitu JOS sitä irtoaa. Kuulema viheliäisimmätkin tahrat on lähteneet. PAKKO kokeilla! Sappisaippua tuoreeltaan, meillä nestemäisenä jo vaippoja ajatellen on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me&i:lta löytyisi 74/80 pilvipeppuhaalarit, ruskea leijonateeppari 86/92 ja valkopohjainen dinoteeppari 86/92. ;) Ja tuo pilvipaita. Aika ruskeaa, tosin... Lindexiltä olis parit velourhousut 80cm ja yhdet farkut 86cm. Muut vähän "kivemmat" vaatteet olen tainnut kaupata huutiksessa jo aiemmin.

      Kolmen päivän vanish-kylpy kuulostaa hurjalta mutta tehokkaalta! Sitä on varmaan pakko testata yhteen rakkaaseen paitaan, jonka helma on niissä pirun ruokatahroissa. Olen kokeillut tähän mennessä vain muutaman tunnin liotusta, mutta mitään ei tapahtunut...

      Hmmm.. Niin vaatteet on vaan, öh, vaatteita... Miksei toi mies tajua? ;)

      Poista
    2. No niin, kyseinen paita meni nyt makaamaan kuumaan vanish-veteen, palataan asiaan kolmen päivän kuluttua! :)

      Poista
    3. Vinkki, veden ei tarvii olla kuumaa. Kuumassa vedessä tietyt tahrat jämähtää lujemmin. Jo yön yli liotus vanishissa riittää lohduttomiinkin tahroihin. Joihinkin jopa puolituntia-tunti.

      Poista
  7. Mimmonen se leijonateeppari on? Dinot ei oo meijän juttu ja pilvipepat löytyy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on viime kevään mallistosta, ruskea pohja ja oranssit leijonat.

      Poista
  8. Meillä ei ole onneksi enää tuota tahraongelmaa, kun tyttö syö jo ihan siististi. Mun pitäisi kans silti käydä kaapit läpi ja tehdä kunnon inventaario. En ole kyllästynyt mihinkään (en edes pinkkiin), mutta tiedän, että kaapin kätköistä löytyy kassillinen pieniä sukkia, alushousuja, teeppareita yms. Tulisi kummasti tilaa (uusille ja laadukkaille), kun vähän sortteeraisi välillä. Ja täytyy kyllä myöntää, että suosikit ne vain käytössä vilistävät, ihan kivat makaavat kaapissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä vähän kyllästymisongelmaakin! Monet kuopuksen vaatteet on peräisin esikoiselta, ja jotkut niistä on aika kulahtaneita ja no... käytetyn näköisiä ja NIIIIN nähtyjä. Kummasti muuten piristää kun saa vähän siivottua noita kaappeja. :)

      Poista