Pakkailen

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014



Heippa täältä pakkauspuuhien keskeltä! Perheemme suuntaa lomailemaan etelän kohteeseen, jonne on luvattu sadetta, aurinkoa, pilvistä ja ukkosta. Lämpötilat vaihtelevasti 15 ja 22 asteen välillä. Olen muutoinkin melko runsas pakkaaja, mutta tämä säätilojen odotettu poukkoilevuus vaikeuttaa hommaa vielä ylimääräisellä kulmakertoimella.

Tällä erää mukaan on lähdössä shortseja, t-paitoja, sadetakit, pipot, lippikset, huppareita, pitkähihaisia, pitkälahkeisia, välikausihousut, takit. Kumpparit, sandaalit, tennarit. Uimahousut ja kellukkeet, rantapyyhkeet. Ja niin edelleen. Koska kyllä sitten harmittaa, jos just se tarvittu ja säänmukainen vaatekappale jääkin kotiin. Eikö vaan?

Perheen miehet on lähetetty pariksi tunniksi Huimalaan. Yritän jotenkin selviytyä. Palaamme asiaan noin viikon kuluttua!

Ale-Tuksut

tiistai 24. kesäkuuta 2014




Ja minähän en kumminkaan mitään alesta löydä / halua / ehdi hankkia. Ja mitäänhän ei tarvita.

Yleensä kuitenkin nettikauppojen sarjapommitus alkaa tehota jossain juhannusviikon tietämillä. Jos vähän kurkkaan... Kah, tukaaneita! No jos nyt tuollaiset, kun kerran alessakin ovat. Kuluuhan noita t-paitoja kesällä. Ja mitä luultavimmin mahtuvat vielä ensi kesänäkin.

Kun alelle antaa pikkusormen, nappaavat tukaanit koko käden. Sitten jo harmittaa, ettei ollutkaan tikkana ensimmäisenä kolkuttelemassa Gugguun tai Po.Pin verkkokaupan alea. Kun lämmennyt ostopäätös oli tehty, ei niistä ihanista huppareista tai windfleeceistä ollut enää kokoja jäljellä.

Nopeat syövät hitaat. Mutta onneksi me ei tarvittu mitään. Löytyikö teille kivoja juttuja?


Sirkuksessa

maanantai 23. kesäkuuta 2014



Nyt viettää jo vahvasti vasemmalle...





Kävimme tässä taannoittain koko perhe sirkuksessa. Sirkus lähti käyntiin jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistäkään ohjelmanumeroa, kun nuorempi poikani aiheutti kohahduksen katsomossa kaatumalla selkänojattomalta penkiltä takaraivo edellä peltilattiaan. Vanhempi poikani taas kysyi 172 kertaa, onko sirkuksessa pelleä, eihän siellä ole pelleä, onko siellä pelleä. Sanoin miehelle siinä vaiheessa, että eiköhän tämä ollut tässä (siis sirkus, ei yhteinen perhe-elämä), mutta päädyimme kuitenkin jäämään paikoillemme ylihintaisia lippuja kourassamme rutistaen.

Lähtihän se kuitenkin siitä (suklaakeksin voimalla), ja onhan sirkuksessa kieltämättä jotain hyvin kiehtovaa ja periromanttista. Kiertävä elämäntapa, treenatut ohjelmanumerot, kulissien takaiset rakkaussuhteet (täytyyhän niitä olla), esiintyjien illasta toiseen loistavat hymyt, itäeurooppalaiset kaunottaret, vetonaulana eksoottinen eläin ja hurjat trapetsitaiteilijat.

Yksi parhaita lukukokemuksia viime vuosilta on Vettä elefanteille. Niitä kirjoja, joita ei malta laskea kädestään. Leffankin kai näin, mutta kirjan aiheuttamat mielikuvat ovat silti vahvempia.

Lapsella oli pitkästä aikaa päällään jotakin siistimpää. Saman tyyppisiä ideoita tässä kollaasissa, osa alessa. ;)






Pipo Geggamoja, BabyShop, sininen
Pipo Geggamoja, BabyShop, keltainen
Takki -30% Mini Rodini, BabyShop, keltainen
Takki -30% Mini Rodini, BabyShop, sininen
Farkut -30% Nova Star, NiiloIlo
Kengät H&M


P.S. Hävisikö teilläkin Bloggerin lukuluettelo johonkin? Nyt lienee viimeistään aika päivittää tuo johonkin modernimpaan tapaan selata blogeja...

Kun en osaa ilmankaan olla

lauantai 21. kesäkuuta 2014









Kolmen viikon blogitauon aikana ehtii aika paljon. Kuten käydä parissa asuntonäytössä, ampua revolverilla (!), tehdä ahkerasti töitä, (mukamas) panostaa ammatilliseen profiiliin Twitterissä, nukkua, keskustella miehen kanssa, kuunnella uutta Coldplayta, maalata pari seinää.

Ehtii myös pohdiskella blogia, bloggaamista, bloggaamattomuutta. Kaivata jo vähän paikkaa johon laittaa valokuvia ja ajatuksiaan, kaivata lukijoiden kommentteja. Kertoa, miten coolin paidan osti pojalle Lindexistä. Ja mitä kivaa tilasikaan alennusmyynnistä, ja miten kivat uudet silmälasinpokatkin tuli hankittua. Sellaiset muoviset tummat ja aika ysärit.

Juhannuksena on vietetty perheaikaa, omaa aikaa ja kaveriaikaa. Juuri sopivassa suhteessa kaikkia! Tänään olimme kavereiden luona syömässä pienellä porukalla. Lapsetkin löysivät kavereita, kaikilla oli mukavaa, ketään ei varsinaisesti tarvinnut koko ajan vahtia, ketään ei tarvinnut syöttää, kenenkään vaippaa ei tarvinnut vaihtaa. Voiko tällaistakin olla?!

Mutta siitä bloggaamisesta. Blogia en osaa kiinnikään laittaa, joten se pysyy auki, ja bloggaan aina sopivassa välissä. Silloin kun postattavaa on. Ehkä kesällä vähän ahkerammin kuin työarjessa! Kesäloma on aivan nurkan takana, ja meitä odottaa kivat lomasuunnitelmat.

Blogien kommentoinnissa olen taantunut pre-blogging stalkkaustasolle, eli olen kyllä lukenut, mutta en ole kommetoinut juurikaan. Tähän on tulossa korjausta!

Niin, se hieno paita. Tällainen. Eikö oo makee? Oli muuten reilua kokoa, ja 98/104 oli aivan sopiva meidän 105cm tyypille.



P.S. Kuvat mökiltä eiliseltä illalta ja tältä aamulta. Ja juu, kyllä, rakeita satoi. Onneksi löysin päälleni yläasteella käyttämäni tikkitoppatakin! Sehän oli oikeastaan aika upea. Hmmm...

Vasemmalle, oikealle vai suoraan?

lauantai 7. kesäkuuta 2014







Päässäni ei kuulkaapas ole yhtäkään postausaihetta.

Arjessa ei ole tapahtunut mitään poikkeavaa, mikään tapahtuma ei ole herättänyt mitään nokkelaa ajatusta, äitiyteen liittyvät mietelmäni on läpikoluttu, lastenvaatekiinnostus tuntuu lamaantuneen (sama se mitä niillä on päällä), oikeastaan kaikki blogeissa näkyvä materia ja houkutukset vain ahdistavat, lasten asioista haluan kertoa yhä vähemmän, kameraa en ehdi kaivamaan esille kuin viikonloppuisin... :D

Joku voisi ehdottaa, että kannattaisi varmaan jättää postaamatta. Iik, ääk, blogi on nyt ehkä tullut tienhaaraan, liekö tien päähän. Se jää nähtäväksi. Ehkä menin nyt ainakin tauolle inspiraatiota odottelemaan! Tai sitten postaan jo heti huomenna!

Kesään

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014



Päättäjäisviikonlopussa on jotain erityistä tunnelmaa. Vaikka omista vähänkään päättäjäisiin viittaavista juhlista alkaa olla aika monta vuotta, vieläkin muistaa sen vapauden ja haikeuden tunteen, joka koulun kevätjuhliin aina liittyi.

Tänä viikonloppuna juhlistettiin yhtä valmistunutta ja kahta synttärisankaria. Kohellettiin mökillä mäkiautoilla ja herkuteltiin suklaakakulla ja kekseillä. Grillattiin ja kilistettiin kuohuviinillä. Siivottiin, käytiin kaupassa ja leivottiin. Parannettiin maailmaa hiekkalaatikon äärellä. Puhalleltiin pipejä, liimailtiin laastareita. Saunottiin. Nähtiin perhettä, sukulaisia, ystäviä, naapureita. Paljon ehtii yhdessä päättäjäisviikolopussa!

Vielä on kokonainen kuukausi lomaan. Onneksi on kuitenkin kesä!


P.S. Tuo sininen huppari on muuten nyt Elloksella huippuhalpaan 6€ hintaan, kokoja tosin jäljellä vain 122cm ylöspäin... ;)