Yllätyksellinen loma

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Hei me ollaan kotona! Pakko kiusata teitä matkapostauksella, vaikka tiedän että sellaisen lukeminen ja toisten matkakuvien väkipakolla katseleminen on kohtuullisen tylsää puuhaa. Mutta hei, missasin sekä Lapsimessut että Hullut Päivät, Po.Pin jätskimalliston ja Mini Rodinin pussilakanat, joten ei kai mulla ole muutakaan postattavaa...?!

Haluan kuitenkin säästää teitä perinteisiltä Kanaria-kliseiltä ja kertoa, mikä meidän lomassamme oli yllättävää:


  • Kyllä vaan neljänkin tähden hotellissa voi olla torakoita. Parikin kappaletta viikon aikana bongattu, ja ihan melkein ei meinannut huumori riittää. Valitettavasti en enää löytänyt kamerasta kuvaa todistusaineistoksi.
  • Cannabis Center voi oikeasti olla ostoskeskuksen nimi. Ainakin Teneriffalla. Tai baarin nimi Cockroach (=Torakka) Bar.
  • Hirvittävän vähän kuului kadulla Terrrrrrve ja Mita kuuluu. Onneksi. Siitä en ole vielä toipunut, että minua luultiin kerran venäläiseksi.
  • Paikalliset ovat hirveän fiksuja, ainakin mitä tulee auringonottoon. Etsiskelin isommalle pojalle UV-paitaa, ja eräästä uimapukuliikkeestä neuvottiin ärtyneeseen sävyyn, että me täällä Kanarialla pidämme lapset pois UV-säteistä keskipäivän tienoolla tykkänään, ja uimaan sopii lasten mennä vasta kello viiden aikaan kun aurinko ei enää porota. Sitä paitsi se paita ei suojaa käsiä ja kasvoja ja niin edelleen. No jo alkoi nolottaa, että olin moista UV-paidanhärpäkettä kehdannut mennä pyytelemään. (toim. huom. lapsemme eivät palaneet loman aikana)
  • Lapset eivät tarvitse leluja. Olimme unohtaneet jättäneet lelut pois reissusta. Päivät täyttyivätkin sitten mielikuvitusleikeistä. Eräänä päivänä parasta hupia oli jonkun rannalle kaivama kuoppa, johon mahtui sopivasti kaksi pikkupoikaa, ja joka toimi tunnin verran keittiönä ja sairaalana, ainakin. No ostettiin me viimeisinä päivinä pari pikkuautoa ja lentokonetta, ja Mäkkäristä saadusta Happy Meal -aterian lelunkilluttimesta tuli suurin aarre. Niillä jaksettiinkin sitten leikkiä.
  • Vähän yllätyksellistä oli myös nukkumajärjestelymme. Lapset eivät halunneet nukkua heille varatuissa matkasängyssä tai varavuoteessa. Lopputuloksena minä nukuin kovalla ja kapealla varavuoteella, ja kolme kuningasta leveässä ja pehmeässä parivuoteessa. Mitäpä sitä ei rakkaittensa eteen...
  • Matkarattaat olivat yllättävän tarpeelliset. Emme ole miehen kanssa uima-altaalla kovin pitkään viihtyvää sorttia, vaan tykkäämme nähdä ja kokea mitä matkakohteesta löytyy. Olemme aina kävelleet hurjan pitkiä retkiä matkoillamme, eikä lasten saaminen ole tehnyt tähän muutosta. Onneksi on matkarattaat, tuplasellaiset. Sitä en tiedä, mitä teemme, kun lapset eivät oikeasti enää mahdu rattaisiin. En usko että saamme ala-asteikäisistä koltiaisista lenkkiseuraa kovin helpolla.
  • Yllättävän kiva paikka, ehkä ensi vuonna uudestaan?








36 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia, varmasti oli upea reissu! Tervetuloa takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva reissu oli, mutta on kiva olla kotonakin! :) Vaikka täällä ei kukaan käykään siivoamassa ja tiskaamassa meidän puolesta...

      Poista
  2. Kivoja kuvia! Pääsispä itsekkin noihin maisemiin :) Tervetuloa takaisin ja pääsiäisen luvattu hellivän meitä lämmöllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, että pääsiäisestä on tulossa lämmin, mainiota! :) Ja jos Kanarialle mielii, niin ei muuta kun äkkilähtöjä kyttäämään. Sellaisella mekin lähdettiin. :)

      Poista
  3. Sunwing resort-hotelli? Näyttää ainakin kovin tutulta tuo allaskuva. Oltiin siellä pari vuotta sitten ja tykättiin kovasti. Mitä te piditte hotellista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, hyvin bongattu! :) Hotelli oli minusta oikein kiva, mitä nyt pari torakkaa vessassa majaili mutta mitäpä noista, hih... Meillä oli iso kaksio ja hyvin oli pojilla tilaa temmeltää. Rauhallinen paikka ja paljon puuhaa lapsille, lapsiperheen unelma. Ollaan oltu myös Rodoksella Sunwing-hotellissa, ja se oli myös suosittelemisen arvoinen paikka (tosin viime kesänä hotellin buffasta levisi ruokamyrkytys, tiesi uutiset kertoa...).

      Poista
  4. Hei, tervetuloa takaisin! Mä täällä silmät ristissä just väännän loro park postausta :D Ja samaa mieltä, matkarattaat oli ihan must ja kaikista kummallisista katseista (vai kuvittelinko mä vain) niin lykittiin niissä välillä Eeviäkin kun "mun jalat ei enäääää kanna!!!" kuului vähän liian usein.

    ps. meidänkin 4 tähden hotellissä oli torakka+murkkuja. Yäääk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kävin lukemassa sinun Loro-postauksen enkä ehtinyt vielä kommentoida mutta samaa mieltä = käymisen arvoinen paikka!

      Tuollahan näytti kyllä muiden pohjoismaalaisten aika isotkin tenavat istuvan matkarattaissa, joten ei se kyllä harvinasta ollut. Ja vieläpä huvitutti suussa noin viisivuotiailla... (tätä jaksan aina ihmetellä kun lomailemme sellaisissa paikoissa joissa on paljon muita pohjoismaalaisia)!

      Poista
  5. Hyiii! Torakoita :D Mä oon käynyt vaan Kreetalla ja Kyproksella Viron lisäks ja onneks en oo missään nähnyt mitään eläinkunnan edustajia hotellihuoneessa. Muuten loma vaikuttaa kivalle :)

    Mulla on niin sairaan kova lomakuume, kun nyt blogimaailmassa ja lähipiirissä "kaikki" on käynyt/käymässä ulkomailla. Ihan pakko päästä johonki nyt heti :D Ja mä missasin kans ne lapsimessut, hullarit, ja rodinin petivaatteet mut mulla olis jätskejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten vaan reissua buukkaamaan! ;) Mullakin jäi vähän sellainen matkakuume päälle, olisipa ihana jos kesälläkin pääsisi johonkin reissuun. :)

      Poista
  6. Ihania kuvia! Kunpa itsekin pääsisi lämmittelemään jonnekin lämpimään!
    Minuakin on luultu venäläiseksi ulkomailla. Eipä siitä sitten muuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni en ole kyllä yhtään venäläisen näköinen mutta kertapa se oli ensimmäinenkin! :D

      Poista
  7. Ihania kuvia ja tervetuloa takaisin kotisuomeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kiva olla taas kotonakin, vaikka vähän jäi sellainen haikeus päästä aurinkoon ja lämpöön. Onneksi on kesä tuloillaan.

      Poista
  8. Olipa ihana matka postaus! Kuvatkin niin syötäviä että ihan tuli sellainen "minäki haluan"-fiilis! Tervetuloa tänne beigeen kotimaahan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Beige on kaunis väri! :D No mutta, olihan tässä viikon aikana näemmä alkanut ruoho vihertää ja leskenlehdet pukata esiin.

      Poista
  9. Olipas kivat matkakuulumiset! Siksikin luin mielenkiinnolla, että meidän Kanaria-neitsyys on vaarassa mennä, koska perhepiirissä on kaavailtu yhteistä joulunviettoa sillä suunnalla. Huiii! :)
    Teidän matkameiningit kuulostaa myös hyvin paljon siltä, mitä meidän matka ehkä pitäisi sisällään. Mekään ei jakseta kauaa rannoilla loikoa, vaan enemmän halutaan kiertää ja nähdä paikkoja.
    Kivat kuvatkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä, Kanaria-neitsyys kannattaakin menettää eikä yhtään häpeillä! :) Itse ollaan perheen kanssa reissattu tuolla lapsena ja nuorena ollessani, mutta tässä oli 18 vuoden tauko kun en ole saarilla visiteerannut.

      Meidän lapsetkaan ei selvästi ole uima-altaalla hengailijoita, molemmat jaksoivat uida pärskyttää noin vartin ja sitten tulikin kylmä ja piti päästä hotellihuoneeseen kuivattelemaan (just kun olin saanut itseni leviteltyä mukavasti aurinkotuolille). Eli kaikkien aika tuntuu kuluvan mukavammin kun maisema vaihtuu. :)

      Poista
  10. Voi miten ihana reissu ja matkakuvat. Ei ainakaan helpota muiden (kuten minun) matkakuumetta! ;)

    Torakoita on lämpimissä maissa kaikkialla, niinkuin muitakin hyönteisiä. Jopa viiden tähden hotelleissa. Lämmössä hyönteiset vaan kasvavat isommiksi kuin meillä täällä pohjolassa ja tuntuvat siksi niin ällöiltä.

    Aika yllättävää tuo paikallisten suhtautuminen lasten auringossa oleskeluun. Eipä tuolla asenteella ainakaan uv-vaatteita myydä eikä turisteja houkutella ;)

    Tervetuloa takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ihme kyllä ihan eka kerta kun olen nähnyt torakoita - Välimeren maissa, Thaimaassa tai Venezuelassa en ole niihin törmännyt (Venezuelassa hotellihuoneesta tosin löytyi joku lisko). Nyt päässä pyörii vaan näky siitä tv-sarjasta, jossa ne yllytyshullut pistettiin tekemään kaikkea hullua kuten syömään torakoita... Yäk! :D

      Jos en ihan väärin muista, niin ainakin Kreikassa UV-vaatteita myytiin ihan yleisesti, joten olin uskaltanut jättää lapsen UV-paidan hankinnan reissuun, mutta näemmä ei olisi kannattanut... No, t-paita ajoi sitten saman asian, ja tietysti korkealla suojakertoimella varustettu aurinkovoide.

      Poista
  11. Cannabis center :D ihana tuo valas! Ja voi niistä ala-astelaisista kuule saada tosi hyvääkin lenkkiseuraa, meidän isompi ainakin tykkää ja jaksaa kävellä aivan mahdottomia matkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on hyvä kuulla, että senkin ikäinen jaksaa kävellä. Veikkaan että on luonnekysymyskin, mun arvaus on että toinen meidän pojista jaksaa kyllä mutta toisella alkaa kiukuttelu nopeammin... :)

      Poista
  12. Me oltiin just maaliskuussa Teneriffalla, playa de las americasissa. Meidän kesällä 6 vuotta täyttävä poika jaksaa jo kävellä aika pitkiäkin matkoja (tarkalleen ottaen reissussa hän oli 5v 8kk). Yhtenä päivänä käveltiin los cristianosiin ja takas markkinoille ja markkinakävelyt päälle. Se oli noin 3km per suunta. Lisäksi käveltiin rannoilla ja kaupungilla mittaamattomia määriä. Toki piti mitoittaa matkat ja vauhti toisin kuin aikuisten kesken. Ja välillä ihailla kiinnostavia juttuja tai mennä kahvilaan pirtelölle. Samoin ollaan Tallinnassa ja Tukholmassa kävelty pojan kanssa sekä ihan Suomessa metsäretkillä ja kaupungilla. Olen vähän sitä mieltä, että kun tottuu kävelemään pikkuhiljaa, niin oppii aika pienenä jo pidentämään matkaa. Arkikävelyt ja retket ovat sitä opettelua. Mutta lomamatkoilla onkin järkevää käyttää rattaita vähän isommillakin kuin kotiympyröissä.

    Missä kaupungissa olitte?

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kas, samassa paikassa siis oltiin. :) Meidän hotelli sijaitsi vähän pohjoisempana ihan siitä Americasin ytimestä, Fanaben rannalla. Los Cristianosiin asti ei ehditty talsia yhtenäkään päivänä vaikka nuo markkinat kyllä kiinnostivatkin.

      Hienosti on teidän poika jaksanut kyllä kävellä! :)

      Poista
  13. Mukavia kuvia, ja juuri tälläiset matkailukertomukset jaksaa lukea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mainiota että jaksoit lukea! ;) Kuvia muuten kertyi kameraan yli 500kpl, huhheijaa taas... :D

      Poista
  14. Ihana loma teillä! Tervetuloa (torakattomaan) kotiin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! :) Tosin jos olisin saanut lomailla vähän pidempään, niin olisin mä sietänyt torakan jos toisenkin...

      Poista
  15. Sitä vaan että kiva kun olet takaisin! Oletko ravunpunainen vai kadehdittavan kullanruskea? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Nooo, ehkä jotain siltä väliltä? :D Nenä vähän paloi, mutta muuten ei käynyt ylilyöntejä auringon kanssa. Loppuviimein aika vähän ehtii näiden vauhtipettereiden kanssa missään lojuakaan aurinkoa ottamassa...

      Poista
  16. Ihanan kuuloinen loma, noita kommelluksia on kiva muistella! Pääasia, että saitte viettää mukavaa aikaa yhdessä 😊 a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä onnistunut viikko, ja onneksi tuli tämä pääsiäinen että voi palailla taas lomailun makuun! :) Mukavaa pääsiäistä teille!

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Kiitos ja mikäs tuossa kuvaillessa kun komeaa maisemaa ja valoa riittää! ;)

      Poista
  18. Mahtavat matkakuvat, no et paljoa missannut, tai no messut oli aika kivat kyllä :) Kiva kun olette takaisin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No messut olisi olleet kyllä aika kivat, ja lapsetkin olisi nauttineet! No, ehkäpä ensi vuonna sitten ja kiva on ollut lukea teidän muiden postauksia aiheesta. Ihanaa pääsiäistä!

      Poista