Liikaa takkeja ja ongelmansa kullakin...

maanantai 28. lokakuuta 2013




Tiedät, että lapsella on liikaa takkeja, kun joudut pinnistelemään, jotta kaikkia tulisi varmasti käytettyä riittävästi. Voi jestas, mikä nolo first world problem tämäkin... Sanokaa nyt, että teilläkin on sama ongelma!

Tästä viisastuneena vannon: ei enää liikaa takkeja meille. Minulla on lupa hankkia pojille (joko väli- tai talvikauteen):


  • Kaksi vedenpitävää settiä (haalari tai takki + housut). No okei, yhdelläkin pärjää. Ehkä. Ja vähintään toisen voi ostaa käytettynä.
  • Yksi kauppatakki
  • Sadevaatteet päiväkotiin


 Ja tästä ei sitten saa lipsua!!

P.S. Nämä takit Reima Leap, 110cm ja kirppikseltä jo isoveljelle ostetut, nyt pikkuveljelle periytyneet Ticketin tähdet, 92cm. Mielettömän vähänkäytetyssä kunnossa.

31 kommenttia:

  1. Siis mä mietin tänää viimeks ihan samaa! Meillä on Ässillä vk-settejä yli 10 per pää mikä on aivan älytöntä! Varsinkin Sirpalla, kun ne ei keväällä enää mene:( Mäkin liityn siis ton listan noudattamiseen,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Miten ne mahtuu teidän eteiseen?

      Näillä poitsuille on salakavalasti kertynyt kolme vedenpitävää settiä per pää (+ päiväkodin sadeasut) ja se on ihan liikaa se. :)

      Poista
    2. Hyvin, kun meillä on tollanen puolitoista metrinen syvennys tanko ja kolme kapeampaa tankokaappia, jossa noiden ulkovaatteet on:DDD

      Poista
    3. Oi, hyvin organisoitu! Meillä on sellainen metrin mittainen tanko, ja siihen pitäisi mahtua koko perheen takit (ei muuten mahdu...). :o

      Poista
  2. Oh lord sanon minä :) Onko sulla untsikat kauppatakkeina talvella? Mulla on talveksi yhdet haalarit ja toppatakit, mutta nyt toki rupesin epäilemään, että pärjäänkö??? Jotkut villakangastakit olis söötit kyllä, mutta sitten ne toppatakit jää kyllä mulla käyttämättä. Mä nimittäin huomaan, että alan omaksua tän täkäisen tyylin, hjälp! Siis puistossa toki kunnolla päällä, mutta kaupungilla sitten siistimmin eli suomalaisittain todella siististi.. A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talveksi meiltä löytyy molemmille: kaksi haalaria, toinen parempi, toinen huonompi sekä yhdet siistimmät toppatakit. Juuri riittävä varustus minusta. :) Jos ei ole päiväkodissa niin yksikin haalari varmaan riittää. Kaksi tarvitaan kun pitää välillä pestä eikä ehdi kuivua aamuksi...

      Iiks, laitat niille kuitenkin sitten hanskat talvella käteen! ;D

      Poista
    2. Laitan, I promise! Laitan jo nyt ja olen todellakin ainoa, joka niin tekee...

      Poista
  3. Sama ongelma täälläkin, joten don´t worry, et ole yksin;)
    Olen pari kautta jo oikein yrittämällä yrittänyt, että ostan varsinkin noita ulkovaatteita kohtuudella, mutta taas totesin, että pienimmällä on 5 haalaria, 3 2-osaista toppa-asua ja pari siistimpää kaupunkitakkia..Ehkä se kohtuus vieä joskus löytyy (= heti kun kaikki ihanuudet ja must have -jutut loppuu maailmasta..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No ihan hyvä määrä sielläkin alkaa olla kertynyt! Mä olen tulevan talven vaatteissa pysynyt ihan kohtuudessa mutta tämä välikausi meni vähän överiksi...

      Enpä usko että tästä maailmasta ihan heti loppuu nuo ihanuudet ja must-havet, hihi... ;)

      Poista
  4. Meilläkin on paljon takkeja, mutta ne on kyllä kaikki käytössä. Nyt on jäänyt lähes käyttämättä vain siistimmiksi takeiksi hankitut h&m:n parkatakit pojilla, kun keväällä niitä ei ehditty juuri käyttää ja nyt syksyllä on lähes aina tarvinnut jotain vettä pitävää... Esikoiselle on nyt käytössä kahdet vedenpitävät ja yhdet huonommat vk-housut ja niitä on aivan liian vähän. Tuo ulkoilee eskarin jälkeen aina iltaan asti, käy vain välillä syömässä ja ulkovaatteet on aivan kamalassa kunnossa... meillä se 2vedenpitävää settiä on ehdoton minimi, ainakin tuolla eskarilla, pienet pärjää vähemmällä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä olla että tässä lasten ikävuosien kertyessä vaatteiden kulutus alkaa olla ihan eri luokkaa... Ja kun äiti ei enää pysty vahtimaan miten siellä ulkona ryvetään, niin varmaan mutaisia housujakin nähdään nykyistä enemmän. :)

      Poista
  5. Täälläkin on olemassa vähän samaa ongelmaa, lisäksi neiti tosiaan ilmoitti, että käyttää ensisijaisesti haalaria... Mutta kyllä takkejakin pidetään. Vaikka väkisin. Leap on kauppatakkina, Racoon oli käytössä alkusyksystä, Ticket pitää parhaiten vettä ja on ollut ns. sadetakkina. Softshellit ovat kyllä jääneet vähän vähäisemmälle käytölle, mutta eivät jääneet käyttämättä kokonaan :D Elämä on! Hehe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jotenkin syöpynyt mieleen se kuva teidän tytöstä siinä uudessa haalarissa, kuinka se tosiaan nuorentaa, hih! :D

      Softshellit joo... Kyllä niitäkin varmaan tulisi pidettyä jos ei olisi niin paljon noita muita takkeja! ;)

      Poista
  6. Täällä on kans suosittu lähinnä vain yksiä, esikoisella haalari on jääny yhteen käyttökertaan ja kenkiä on kolme paria liikaa.
    Nuoremmalla käytössä ollut vain yksi haalari lähinnä. Ja kengät on ollu käytössä vain kaupungilla, ulkoillessa vain stonzit. Nyt pojan oppiessa kävelemään uudet kengät saa hankkia edellisten jäädessä pieniksi.
    Sopivia asusteita on aina liian vähän.

    Kyllä sitä ajattelee aina tekevänsä parannuksen hamstraamiseen.
    Nyt talveksi on molemmilla kaksi haalaria ja yks 2-osainen ja yhdet kengät. Vielä pitäis niitä sopivia asusteita katsoa ja ehkä toiset siistimmät kengät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asusteet tosiaankin! Näillä pojilla on kahdet hanskat välikauteen ja kahdet talveen, mutta juuri viikonloppuna totesin sen olevan liian vähän, kun oli pakko laittaa kaikki kerralla pesuun... Ja eihän nekään (tietenkään) kuivuneet aamuksi. :)

      Jos on tehnyt hyviä "investointeja" niin saahan näistä omiaan pois kun myy eteenpäin... Ei sitten niin harmita jos jotain ei käytetä niin paljon. :)

      Poista
  7. Vähän sama ongelma on! :D Mutta kun takkeja aina tarvii lisää tai jotain... ;)
    Toi Ticketin tähtitakki on niin ihana! Mun pojalla oli samanlainen joskus pari kolme sitten (silloin kun se mallisto missä tuo oli tuli myyntiin, koska se nyt sitten olikaan). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähtitakki oli viime syksyn pakkomielle, juuri tuo oli metsästettävä keinolla millä hyvänsä! :D No on sitä tullut käytettyäkin, ja molemmilla pojilla vieläpä. Varmaan se on noin kolmen vuoden takainen malli.

      Poista
  8. Mä luulin, et meillä on liikaa mut kaikkia on tullut kyllä käytettyä tasapuolisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten ei ole mitään ongelmaa. :) Meillä jotkut takit jääneet turhan vähälle käytölle, lapsilla kun on ne yhdet suosikkinsa...

      Poista
  9. Jep, jep. Liikaa löytyy. Kymmeniä siis...

    VastaaPoista
  10. Minusta meillä on nyt ollut aika hyvä määrä vk-vaatetta (poika 5v): kolmet housut ja kaksi takkia. Kaikkia tulee käytettyä, mutta ehtivät myös välillä pesuun. Talveksi olen hankkinut yhden haalarin ja yhden takki-housusetin. Lisäksi viime talven haalari taitaa mahtua vielä, eli toimittaa ns. varahaalarin/kakkoshaalarin virkaa ainakin alkutalvesta.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin minusta tosi hyvän kuuloinen määrä: tarpeen mutta ei liikaa. :) Tuossa soisin itsenikin pysyvän jatkossa... ;)

      Poista
  11. Meillä on vk-takkeja tällä hetkellä aika kohtuullisesti, kun isoveikalla on kaksi käytössä olevaa ja kolme seuraavaa kokoa jemmattuna (joita voi tarvittaessa jo käyttää). Pikkuveikalla on vain yksi vk-takki ja- haalari :O mutta hänelle on toinen takki ollut jo pitkään "hakusessa" ;)

    Paitoja meillä tuntuu sen sijaan olevan reilunlaisesti ja vain suosikit pyörivät päällä viikosta toiseen. Mulla oli siis äskettäin aikamoinen paitamania ja klikkailin pojille uusia yläosia sieltä sun täältä ;)

    Nyt on jonkinmoinen stressi isoveikan toisesta talvihaalarista, kun se Kirena on nyt poissa laskuista tolkuttomasti lököttävän takamuksen vuoksi (liian iso kokokin kaiketi). Pärjätäänkö yhdellä haalarilla (lisäksi on viime vuotinen rönttö pihahaalari olemassa) ja takki+parit housut setillä? Mun tekis kovasti mieli Ticketin oranssia haalaria, jos saisin alesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa kumma että minulla on lähtenyt lapasesta vk-vaatteiden kanssa, kun talvikausihan se pitkä kausi on, jolloin niitä samoja vaatteita käytetään puoli vuotta putkeen... Mielummin panostaisikin sitten siihen talveen. :)

      Paitoja housuja meillä taitaa olla just sopivasti nyt. Olisikohan noin kymmenet molempia pojilla. Viikolla ei ehdi pestä pyykkiä, niin ei lopu kesken.

      Haalarin tarpeesta: no ehkä pärjäätte, mutta on eri asia haluatteko pärjätä, hihi! ;)

      Vinkkinä: Ticket ainakin viime vuonna julkaisi -50% alet pari päivää ennen joulua, muistan tämän hyvin koska itse tuli tilailtua sieltä takkeja, ja hyvin oli kaikkea jäljellä tuolloin. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! :) Täytyy olla sitten skarppina joulun alla. Mistä kannattaa tilata Ticketin vaatteita?

      Ehkä "pärjäämme" joulukuun mustalla haalarilla, jos tammikuulla loistaisi jo oranssi mini-aurinko ;)

      Poista
    3. Ticketin omasta verkkokaupasta tilailin. :) En nyt tietysti mene vannomaan että sieltä tulee löytymään juuri tuo haalari juuri teidän koossa mutta mahdollisuuksia varmaan on... ;)

      Poista
  12. Takeissa vaan on sitä jotakin.. Äkkiä laskin että esikoisella on välikausitakkeja viisi ja kaapissa yksi odottelemassa. Jostain syystä osaan aina perustella itselleni kuinka paljon järkevämpää on ostaa takki, kuin jotain sisävaatetusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, ihanaa että on muitakin takkipöpejä! :)

      Mulla oli tämä takkihamstrauskausi viime keväänä, sen jälkeen en ole onneksi sortunut kuin tarpeellisiin takkiostoksiin eli tulevan talven yksiin kauppatakkeihin. Sisävaatepuolella sen sijaan olen vähän villiintynyt... ;)

      Poista
  13. Mieluummin liikaa kuin liian vähän. :) mutta kyllä minäkin olen määrää rajoittamassa. :) kun lapset on päiväkodissa ja ne käyttää kuriksia, kampetta tarviikin vähemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi vedenpitävää asua tuntuisi ihan riittävältä määrältä per lapsi ja kyllähän noillakin saa eteisen jo täytettyä... ;)

      Poista